Mini simkaart: de simkaart zoals we hem kennen

De mini simkaart is zo mini niet. Tenminste, als we deze vergelijken met de micro simkaart en de nano simkaart.

Zonder simkaart kunt u weinig doen met uw mobiele telefoon. De kaart verbindt u namelijk aan een telefoon provider en daarmee aan een mobiel netwerk.

Mini simkaart

Hoe werkt de mini-simkaart?

Met de simkaart meldt u zich aan als gebruiker van het mobiele netwerk waar u een abonnement heeft afgesloten. Het IMSI nummer is het belangrijkste gegeven van uw simkaart. Door de automatische koppeling van uw telefoonnummer aan het IMSI nummer dat op uw simkaart staat, kunt u bellen en gebeld worden. Maar ook, indien aangevraagd, mobiel internet gebruiken.

Wilt u goedkoop bellen, sms'en en internetten? Bij UnitedConsumers vindt u de beste sim only en gsm abonnementen.

Bekijk de aanbiedingen

Pin en Puk: de codes

Bij elke simkaart wordt een pincode meegeleverd. De meeste simkaarten hebben als standaard pincode 0000. Met behulp van uw mobiele telefoon kunt u de pincode veranderen. Elke keer dat u uw gsm opstart wordt naar deze code gevraagd. Zo zorgt u ervoor dat uw simkaart is beveiligd tegen het gebruik door onbevoegden.

Onthoud uw pincode goed. Na drie keer verkeerd proberen wordt de simkaart namelijk geblokkeerd. Als dit gebeurt, hoeft u de simkaart natuurlijk niet weg te gooien. Als u tenminste de Pukcode voor het deblokkeren van uw simkaart heeft. De Pukcode wordt standaard bij uw simkaart geleverd en heft de blokkering van de simkaart weer op. U krijgt tien pogingen om de pukcode correct in te voeren. Lukt dat niet, dan is uw simkaart definitief geblokkeerd en zult u een nieuwe moeten aanschaffen.

Simkaart bij UnitedConsumers aanvragen

Heeft u een smartphone waar een gewone simkaart (mini simkaart) in hoort? Als u zich aanmeldt voor een sim only abonnement bij UnitedConsumers hoeft u deze niet apart aan te vragen. Wij leveren standaard mini simkaarten. Mocht u een micro simkaart of een nano simkaart nodig hebben, dan kunt u dat apart op het aanvraagformulier invullen. Bij de aanmelding voor een telefoon abonnement met smartphone wordt de simkaart automatisch meegeleverd.

Lees ook

Dual-sim
Micro simkaart
Nano simkaart

> Alles over mobiele telefonie