Nano sim: klein, kleiner, kleinst

Wie dacht dat de micro sim al klein was, komt bedrogen uit. We kennen namelijk ook de nano sim. Deze simkaart, ter grootte van de chip, werd speciaal ontwikkeld voor de iPhone 5. Het zal niet lang meer duren voor er meer smartphones zijn die op deze simkaart gaan werken. Uw oude simkaart dan maar weggooien? Misschien wel: de nano sim is namelijk dunner dan zijn voorgangers.

Werking nano simkaart

De nano sim is technisch gezien helemaal hetzelfde als de micro sim en de mini sim, de gewone simkaart zoals we deze kennen. Met de nano simkaart meldt u zich aan als gebruiker van het mobiele netwerk waar u een abonnement heeft afgesloten. Het IMSI nummer is het belangrijkste gegeven van uw nano simkaart. Door de koppeling van uw telefoonnummer aan het IMSI nummer dat op uw simkaart staat, kunt u bellen en gebeld worden. Maar ook, indien aangevraagd, mobiel internet gebruiken.

Van micro sim naar nano sim

De standaard simkaart zoals we die kennen is 25 x 15 mm groot. Omdat de nieuwe smartphones steeds meer ruimte nodig hebben voor techniek, werd de micro simkaart ingevoerd. Een grotere simkaart paste namelijk niet meer in de smartphone. Sinds Apple de iPhone 5 heeft geïntroduceerd, een dunner toestel dan de iPhone 4, was een nog kleinere simkaart nodig. Daarom werd de nano sim ontwikkeld: de kleinste en dunste simkaart ooit. Nano simkaart


In een smartphone waar een nano simkaart in hoort, past geen micro simkaart. Niet alleen vanwege het formaat, maar ook vanwege de dikte. De mini simkaart en de micro simkaart zijn dikker dan de nano simkaart. Maar wanneer de dikte van de nano sim hetzelfde was gebleven, was knippen toch niet mogelijk. De kaart beslaat alleen de chip, waardoor de kans groot is dat u de chip kapot knipt. Lees meer over mobiele telefoons.

Nano simkaart bij UnitedConsumers aanvragen

Als u zich aanmeldt voor een sim only abonnement bij UnitedConsumers en u heeft een smartphone waar een nano simkaart in hoort, kunt u via het aanvraagformulier een nano simkaart aanvragen. UnitedConsumers zorgt er dan voor dat u een nano simkaart opgestuurd krijgt. Bij uw aanmelding voor een telefoon met abonnement wordt de nano simkaart, indien nodig, automatisch meegeleverd. De meeste toestel aanbiedingen van Tele 2 hebben bijvoorbeeld al een nano simkaart.

Lees ook

Dual-sim
Mini simkaart
Micro simkaart
Simkaart geblokkeerd