Simkaart geblokkeerd: de puk code

Bij een nieuw abonnement van UnitedConsumers, in het kort UC, krijgt u een nieuwe simkaart. Onthoud de pincode van de simkaart goed of verander de code naar een nummer dat u goed kunt onthouden. Na drie keer een verkeerde invoer wordt de simkaart namelijk geblokkeerd en heeft u zonder puk code geen toegang meer tot uw mobiele telefoon.

Beveilig uw simkaart met een pincode

Uw simkaart is beveiligd met een pincode van vier cijfers. U kunt deze pincode wijzigen in een nummer dat u goed kunt onthouden. Uw geboortedatum bijvoorbeeld, of de pincode van uw bankpas.

Drie keer verkeerde pincode?

Elke keer dat u uw telefoon aanzet, vraagt uw telefoon naar de pincode van de simkaart. U heeft drie pogingen voor een juiste invoer. Heeft u na drie keer proberen niet de juiste pincode ingevoerd, dan wordt uw simkaart geblokkeerd.

Puk code bij geblokkeerde simkaart

Als uw simkaart is geblokkeerd hoeft u gelukkig niet in paniek te raken. Hiervoor is namelijk de puk code in het leven geroepen. Puk staat voor ‘personal unblocking key’ en betekent vrij vertaald ‘persoonlijke ontgrendel code’.

De puk code wordt standaard bij uw simkaart geleverd. Bewaar deze code goed, want met de puk code kunt u de blokkering van de simkaart opheffen. De puk code bestaat uit acht cijfers en u heeft negen pogingen om hem in te voeren.

Puk code kwijt?

Bent u uw puk code kwijt? Ook dan hoeft u niet in paniek te raken. Probeer in ieder geval niet zelf een code in te voeren, want na negen pogingen wordt uw simkaart definitief geblokkeerd. Het enige wat u dan kunt doen is een nieuwe simkaart aanvragen bij UnitedConsumers of bij uw provider. Hier zijn helaas kosten aan verbonden.

U kunt uw puk code opvragen bij uw mobiele provider:

Loopt uw abonnement bijna af? Tijd voor een nieuw abonnement! Bij UC vindt u vele sim only abonnementen en gsm abonnementen met een smartphone. Wat past het best bij u? U verdient meer.