Is mijn mobiele telefoon simlock vrij?

Uw telefoon abonnement loopt af, maar u bent nog heel tevreden over uw mobiele telefoon. Een sim only abonnement lijkt u daarom wel wat. Het is dan aan te raden vooraf te controleren of uw toestel wel simlock vrij is. Zo niet, dan kunt u geen andere simkaart in uw mobiele telefoon gebruiken. De simlock zal uw nieuwe simkaart weigeren, waardoor uw mobiele telefoon niet meer werkt. Het controleren van de simlock gaat heel gemakkelijk: een stappenplan.

Hoe controleer ik of mijn toestel een simlock heeft?

Als u een sim only abonnement wilt aanvragen, raden we aan om vooraf te controleren of uw toestel simlock vrij is. Aan de hand van de volgende stappen kunt heel  gemakkelijk zelf controleren of uw mobiele telefoon een simlock heeft:

  • Haal uw huidige simkaart uit uw mobiele telefoon.
  • Plaats de simkaart van een andere provider in uw telefoon.
  • Als de simkaart wordt geweigerd, heeft uw telefoon een simlock.
  • Als uw mobiele telefoon gewoon werkt, is uw toestel simlock vrij.

Heeft u geen simlock vrije telefoon, dan kunt u deze (laten) unlocken. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

Geen aansprakelijkheid

Misschien twijfelt u eraan of uw toestel simlock vrij is. Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw huidige mobiele provider of met UnitedConsumers, in het kort UC, voordat u een abonnement aanvraagt. UC accepteert namelijk geen enkele aansprakelijkheid als uw toestel toch een simlock blijkt te hebben.

Is mijn mobiele telefoon geschikt voor het netwerk?

U wilt een sim only abonnement omdat uw telefoon nog prima werkt en simlock vrij is. Het is raadzaam te controleren of uw mobiele telefoon geschikt is voor het netwerk van de provider van uw keuze. Vaak staat in de handleiding van uw mobiele telefoon beschreven welke netwerken ondersteund worden.

Lees ook onze andere tips en adviezen voor een optimaal gebruik van uw mobiele telefoon. Wilt u misschien een nieuw abonnement? Ook voor goedkope abonnementen bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres.