Bellen met Whatsapp: wat is het en wat kunt u ermee?

Bellen kan een behoorlijk duur grapje worden als u buiten uw belbundel gaat. Daarom biedt de nieuwe functie van Whatsapp, Whatsapp bellen, uitkomst.

Wat is Whatsapp?
Whatsapp is een gratis berichtenservice waarmee u tekstberichten, foto’s, video’s en geluidsopnames kunt versturen. U kunt het zien als het versturen van een SMS, maar dan via het internet. Whatsapp heeft ook een makkelijke groepsfunctie, zodat u hetzelfde bericht naar meerdere personen tegelijk kunt sturen. Handig, als u bijvoorbeeld een uitnodiging voor een feest wilt versturen.

U kunt Whatsapp downloaden en installeren als u in het bezit bent van een iPhone, Android Phone, BlackBerry, Symbian Phone of Windows Phone.

Hoe werkt Whatsapp?
Na het downloaden en installeren van Whatsapp voert u uw telefoonnummer in en krijgt u een lijst te zien van uw contacten die ook Whatsapp hebben geïnstalleerd. U kunt alleen berichten versturen met Whatsapp als de ontvanger ook Whatsapp heeft geïnstalleerd. 

U kunt Whatsappen via de WiFi verbinding, in dit geval is het verbruik gratis. Als u Whatsapp gebruikt via 3G of 4G kost dit u data, maar niet veel. Een Whatsappbericht versturen of ontvangen kost 0,01 Mb per bericht.

Goedkope abonnementen >>

Meer over Whatsapp bellen
Whatsapp bellen werkt heel simpel. Vanuit het chatvenster kunt u een contactpersoon bellen door op het ‘telefoon-icoon’  te drukken. Dit telefoongesprek verloopt hetzelfde als een standaard telefoongesprek, maar het verschil zit in de verbinding. Een Whatsappgesprek komt tot stand via dataverbinding, u verbruikt geen belminuten maar wel data.

Als u niet een WiFi verbinding verbonden bent, gaat dit van uw databundel af. Een minuut bellen via Whatsapp kost gemiddeld 250 Kb aan data.