Bellen met Whatsapp: wat is het en wat kunt u ermee?

Bellen kan een behoorlijk duur grapje worden als u buiten uw belbundel gaat. Daarom biedt de nieuwe functie van Whatsapp, Whatsapp bellen, uitkomst.

Wat is Whatsapp?
Whatsapp is een gratis berichtenservice waarmee u tekstberichten, foto’s, video’s en geluidsopnames kunt versturen. U kunt het zien als het versturen van een SMS, maar dan via het internet. Whatsapp heeft ook een makkelijke groepsfunctie, zodat u hetzelfde bericht naar meerdere personen tegelijk kunt sturen. Handig, als u bijvoorbeeld een uitnodiging voor een feest wilt versturen.

U kunt Whatsapp downloaden en installeren als u in het bezit bent van een iPhone, Android Phone, BlackBerry, Symbian Phone of Windows Phone.

Hoe werkt Whatsapp?
Na het downloaden en installeren van Whatsapp voert u uw telefoonnummer in en krijgt u een lijst te zien van uw contacten die ook Whatsapp hebben geïnstalleerd. U kunt alleen berichten versturen met Whatsapp als de ontvanger ook Whatsapp heeft geïnstalleerd. 

U kunt Whatsappen via de WiFi verbinding, in dit geval is het verbruik gratis. Als u Whatsapp gebruikt via 3G of 4G kost dit u data, maar niet veel. Een Whatsappbericht versturen of ontvangen kost 0,01 Mb per bericht.

Goedkope abonnementen >>

Meer over Whatsapp bellen
Whatsapp bellen werkt heel simpel. Vanuit het chatvenster kunt u een contactpersoon bellen door op het ‘telefoon-icoon’  te drukken. Dit telefoongesprek verloopt hetzelfde als een standaard telefoongesprek, maar het verschil zit in de verbinding. Een Whatsappgesprek komt tot stand via dataverbinding, u verbruikt geen belminuten maar wel data.

Als u niet een WiFi verbinding verbonden bent, gaat dit van uw databundel af. Een minuut bellen via Whatsapp kost gemiddeld 250 Kb aan data.

Bij UnitedConsumers, in het kort UC, schrijven we vaak over tips, trends en ontwikkelingen rondom smartphones en mobiel bellen. Deze artikelen zijn ook relevant voor u:

Lees ook:
iCloud
Smartphone
Apple Watch
IMEI nummer
Smartphone vergelijken