Force Touch: wat is het en wat kunt u ermee?

Force Touch is de naam voor drukgevoeligheid in het beeldscherm en trackpads van Apple producten zoals de Apple smartphone en de iPad.  In mei 2015 werd Force Touch geïntroduceerd met de nieuwe Apple Watch, MacBook en de Retina MacBook.

Force Touch meet hoe hard uw vingers tegen het beeldscherm of trackpad drukken. Zacht of hard drukken levert andere acties op. Het maakt dus uit hoeveel druk u uitoefent op de mobiele telefoon of het apparaat om een bepaalde actie uit te laten voeren.

Hoe werkt Force Touch op de Apple Watch?
Force Touch werd op de Apple Watch geïntroduceerd vanwege het kleine scherm op het horloge. De Apple Watch meet hoe hard u met één of meerdere vingers op het scherm drukt.

Een voorbeeld wanneer u in het berichtenmenu bent. U ziet hier een overzicht van al uw berichten. Door er op te tikken, opent u een bericht en kunt u een antwoord verzenden. Door wat harder te drukken op het scherm, kunt u een nieuw bericht aanmaken. Dit is niet mogelijk zonder Force Touch: er is geen andere optie dan harder te drukken om een nieuw bericht aan te maken.

Force Touch opties
Bij gebruik van Force Touch zult u snel het verschil in actie merken door zacht of hard op het scherm te drukken. Enkele opties van Force Touch:

  • Nieuw Twitterbericht plaatsen
  • Wijzerplaat van de klok wijzigen
  • Een stopwatch kiezen in de Stopwatch app
  • Veranderen van weergave in de Agenda app
  • Wijzigen van het bewegingsdoel in de Activiteit app
  • Markeren en verwijderen van een e-mail tijdens het bekijken
  • Regen- en temperatuurverwachting bekijken in de Weer app

Service en kwaliteit voor de beste prijs
Wie kiest voor UnitedConsumers, kiest niet alleen voor korting, maar ook voor de beste service en kwaliteit. Want u verdient bij ons iets extra. Uw belangen staan voorop. Bij ons vindt u altijd een abonnement dat bij u past.