Goedkope smartphone

U hoeft niet lang te zoeken om een smartphone van meer dan duizend euro te vinden. Heeft u dat geld niet direct voorhanden, dan kunt u hem maandelijks afbetalen. Maar wat als u geen zin heeft in zo’n krediet van minimaal 18 maanden?

Met een goedkope smartphone belt u net zo goed, is appen net zo makkelijk en maakt u prima foto’s. Met andere woorden: voor wie niet teveel eisen aan een smartphone stelt, is een goedkope GSM misschien wel de beste keuze. Op deze pagina maakt u kennis met goede kwaliteit smartphones die geen honderden euro’s kosten.

Goedkope telefoon kopen

Voor wie op zoek gaat naar een goedkope mobiele telefoon, is het handig om te weten wat een smartphone nou zo goedkoop maakt. Vaak spelen de volgende onderdelen een belangrijke rol in de prijs.

Ouder model

Wanneer nieuwere toestellen op de markt komen, worden oudere telefoons vaak lager geprijsd. En hoe ouder het model is, hoe goedkoper het wordt. Een ouder model is technisch minder geavanceerd, maar zal voor de meeste gebruikers goed genoeg zijn. Een oudere mobiele telefoon is dus vaak ook een goedkope mobiel.

Minder polulair merk

Merken als Samsung en Apple steken veel geld in marketingcampagnes – en dat merkt u terug in de bekendheid van het merk en de prijs van hun smartphones. Minder bekende merken als OnePlus en Huawei zijn vaak een stuk goedkoper.

Minder populair model

Door een slechte timing kan het zijn dat een smartphone wordt weggeconcurreerd door een populairdere telefoon van een ander merk. Of dat het toestel gewoonweg niet goed aanslaat. Zo kan het zijn dat winkels het minder populaire toestel vrijwel tegen kostprijs verkopen.

Bescheiden specificaties

Een smartphone-fabrikant kan er expres voor kiezen om een goedkoop model op de markt te brengen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor goedkoper materiaal, een batterij die minder lang meegaat, een eenvoudige camera en een langzamere processor, worden de productiekosten stukken lager. Ook dat merkt u in de prijs.

Wat de beste budget smartphone voor u is, bepaalt u zelf aan de hand van de specificaties die u nodig heeft. Features als vingerafdruk- of gezichtsherkenning, die we tot nu toe alleen van de duurdere smartphones kenden, zien we nu ook al bij de betaalbare smartphones verschijnen. Genoeg redenen dus om voor een goedkope telefoon te kiezen.

Mobiele telefoon aanbiedingen

U kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een mobiel abonnement aanbieding of een mobiele telefoon aanbieding. Bij een aanbieding krijgt u bijvoorbeeld extra korting op uw mobiele abonnement of op de mobiele telefoon. Kies een telefoon die het beste bij u past.