iCloud van Apple: wat is het en wat kunt u ermee?

iCloud is de online opslagmogelijkheid op de server van Apple. Met iCloud kunt u informatie uitwisselen tussen Apple apparaten en uw computer. Het enige dat u nodig heeft om iCloud te gebruiken, is een Apple ID en een apparaat van Apple.

Telefoon abonnement afsluiten >>

Waar wordt iCloud voor gebruikt?
Iedere gebruiker met een Apple ID beschikt automatisch over 5GB gratis opslagruimte op iCloud. U kunt er allerlei data opslaan, zodat bestanden automatisch op alle gekoppelde apparaten beschikbaar zijn. Foto’s die u bijvoorbeeld maakt met uw iPhone, verschijnen vanzelf in het fotoalbum van uw iPad.

Naast foto’s is het ook mogelijk om e-mail, contacten, notities, herinneringen, locaties en de agenda te synchroniseren via de online server van Apple. Na het synchroniseren zijn op ieder gekoppeld Apple apparaat dezelfde gegevens aanwezig.

iCloud is ook handig als u een reservekopie wilt opslaan. Met een reservekopie heeft u altijd een back-up van uw Apple apparaat achter de hand.

Over iCloud Drive
Sinds de lancering van iOS 8 heeft Apple een nieuwe dienst toegevoegd aan iCloud: iCloud Drive. Hiermee kunt u afbeeldingen en documenten opslaan zodat u vanaf elke iMac, iPad of iPhone toegang heeft tot deze documenten. Met iCloud Drive heeft u altijd uw presentaties, spreadsheets en PDF bestanden bij de hand. Net als bij iCloud, heeft u bij iCloud Drive de beschikking over 5GB gratis opslagruimte.

Over Apple
Apple is een Amerikaanse multinational met het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Opgericht in april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Eind jaren '70 werd Apple bekend door de Apple II, een van de eerste personal computers ter wereld.

Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt onder andere consumentenelektronica, computer software, tablets en smartphones. De meest bekende producten van Apple zijn Mac computers, de iPod mediaspeler, de iPhone smartphone en de iPad tablet.