IMEI nummer: wat is het en wat kunt u ermee?

Het IMEI nummer. U heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk? En wat kunt u met een IMEI nummer? Wij vertellen u er meer over.

Wat is een IMEI nummer?
Het woord IMEI staat voor ‘International Mobile Equipment Identity’. In het Nederlands staat dit voor ‘Internationale Mobiele Toestellen Identiteit’. Dit nummer kunt u zien als een soort serienummer van uw mobiele telefoon of smartphone. Het IMEI nummer is terug te vinden op 3 plaatsen:

  • Op de zijkant van de originele doos van de mobiele telefoon zit een witte sticker met barcode. Onder of boven deze barcode staat een reeks cijfers, dit is het IMEI nummer,
  • Bij de meeste toestellen staat het IMEI nummer aan de binnenkant van het toestel. Op een witte sticker op de plek waar de batterij geplaatst dient te worden.
  • Door op uw mobiele telefoon of smartphone de code *#06# verschijnt het IMEI nummer op uw beeldscherm.

Goedkoop telefoon abonnement afsluiten >>

Wat kunt u met een IMEI nummer?
Het IMEI nummer bestaat altijd uit 15 cijfers en is voor iedere telefoon uniek. Doordat het een uniek nummer is, is het IMEI nummer geschikt als herkenningspunt van uw mobiele telefoon. Omdat een mobiele telefoon een gewild voorwerp is, is het aan te raden om uw IMEI nummer te registreren. Dit kan bij de politie, uw provider, verzekering of gewoon bij u thuis.

Als u mobiele telefoon of smartphone wordt gestolen, kan de politie het IMEI nummer van uw toestel gebruiken om een zogenaamde SMS bom te sturen. De persoon die het toestel gestolen heeft, krijgt dan constant SMS berichten met de tekst ‘deze telefoon is gestolen, ga naar de politie’. Op deze manier wordt het voor de dief onmogelijk om het toestel door te verkopen.

Service en kwaliteit voor de beste prijs
Als u kiest voor UnitedConsumers ontvangt u niet alleen korting. U krijgt ook de beste service en de beste kwaliteit. Want u verdient bij ons iets extra. Uw belangen staan voorop. Bij ons vindt u altijd een abonnement dat bij u past.