Elektromagnetische straling: invloed op uw gezondheid

Mobiele telefoons en elektromagnetische straling. Veel wetenschappers buigen zich erover. Is de straling van een gsm nu wel of niet schadelijk? En zo ja, hoe schadelijk is die straling dan? De heren en dames wetenschappers kunnen er geen eenduidig antwoord op geven.

Elektromagnetische straling is schadelijk: de resultaten

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar het gevaar van elektromagnetische straling. En veel onderzoeken brengen veel resultaten met zich mee. Een greep uit de resultaten:

  • Gsm-mast leidt tot hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen.
  • Straling van mobiele telefoons kan de slaap verstoren.
  • Veelvuldige blootstelling kan leiden tot oogproblemen.

We hebben voor u een aantal tips verzameld om de hoeveelheid straling te beperken. Lees ook alles over mobiele telefonie.

Elektromagnetische straling is niet schadelijk: de resultaten

Veel conclusies uit onderzoeken worden door nieuwere onderzoeken weerlegd. Het blijkt uit deze onderzoeken dat er geen verband is gevonden tussen:

  • Mobiel bellen en hersentumoren.
  • Blootstelling aan radiogolven en gezondheidsklachten.

Conclusie straling mobiele telefoon

Tot nu toe zijn er geen gegronde redenen voor waarom elektromagnetische straling schadelijk is. En of het überhaupt schadelijk zou zijn. Wetenschappers zijn het veelal niet met elkaar eens. Omdat de twijfel door vele onderzoeken blijft bestaan, hebben overheden een maximale stralingsnorm van 2.0 Watt/kg opgesteld. Omdat het 4G netwerk voor supersnel internet nog boven deze norm uitkomt, wordt eerst een 3.9G netwerk uitgerold. Mobiele providers noemen dit echter al het 4G netwerk.