Straling van uw mobiele telefoon verlagen: 5 tips

Er is (nog) geen wetenschappelijk bewijs geleverd voor het gevaar van de straling van mobiele telefoons. U kunt ervoor kiezen om uw gsm gewoon te gebruiken zonder met deze straling rekening te houden. Maar wilt u het zekere voor het onzekere nemen en weten hoe u de hoeveelheid straling van uw mobiele telefoon kunt terugdringen? UnitedConsumers geeft u vijf nuttige tips.

Wat straalt mijn mobiele telefoon uit?

Iedere mobiele telefoon straalt elektromagnetische straling uit. De zogenoemde Specific Absorbsion Rate (SAR) bepaalt hoeveel radiostraling uw mobiele telefoon afgeeft aan de hersenen. De Europees vastgelegde maximale SAR norm bedraagt 2 Watt/kg. De meeste telefoons zullen dit maximum echter nooit bereiken. Zelfs niet wanneer de telefoon zijn volledige vermogen gebruikt.

Hoe verlaag ik de straling van mijn mobiele telefoon?

Er zijn verschillende manieren om de straling van uw mobiele telefoon te beperken. De volgende tips, verkregen via stralingswijzer, helpen u daarbij.

  1. Zet uw mobiele telefoon ’s nachts uit.
  2. Schakel automatisch verbinden met internet uit.
  3. Houd uw mobiele telefoon buiten uw slaapkamer.
  4. Gebruik uw mobiele telefoon voornamelijk bij goed bereik.
  5. Hang uw mobiele telefoon niet voortdurend aan de oplader.

Als u zeker wilt zijn van weinig blootstelling aan elektromagnetische straling, dan zet u ’s nachts uw mobiele telefoon uit. Leg deze niet standaard aan de oplader. De straling kan negatieve invloed hebben op uw nachtrust. Het beste ligt uw mobiele telefoon in een andere kamer dan waar u slaapt. Zo kunt u rustig slapen. Wilt u meer tips over het gebruik van uw mobiele telefoon? Lees dan alles over mobiele telefonie.