Goedkoop mobiel bellen met 0900-nummers

U bent klant van een organisatie en u heeft een vraag. Vaak wordt u dan verwezen naar de klantenservice. Moet u wel even een 0900-nummer bellen. Vroeger betaalde u voor zo’n dienst tot wel € 1,30 per minuut. Sinds juli 2013 kunt u gelukkig goedkoper bellen naar 0900-nummers. En in 2014 worden de regels nog scherper.

Goedkoop telefoon abonnement >>

Informatietarief tegen goedkoop bellen

0900-nummers en 0906-nummers hebben een slechte reputatie. Want mobiel bellen met zo’n nummer kost geld. Veel geld. U betaalt namelijk een informatietarief, zoals dat ook wel wordt genoemd. Voorafgaand aan het gesprek moeten alle kosten worden vermeld. U kunt er dan nog voor kiezen het gesprek te beëindigen. 0900 / 0906-nummers met een tarief vanaf 15 cent zijn verplicht het maximumtarief van het gesprek te vermelden.

Gek eigenlijk. Betalen voor een dienst bij een bedrijf waar u al klant bent. Dat is hetzelfde als betalen voor het toilet in het restaurant waar u dineert. Dat vindt de overheid ook. En daarom gaat alles veranderen.

Bellen met 0900 / 0906-nummers: wat gaat er veranderen?

Het is eigenlijk heel simpel. U betaalt geen extra kosten meer voor helpdesks en klantenservices. Maar alleen als u klant bent van het bedrijf waarmee u belt. Samengevat ziet dat er als volgt uit:

  • U betaalt het gewone tarief van uw eigen abonnement of prepaid.
  • Het verlaagde tarief geldt alleen als u al klant bent bij het bedrijf.
  • Er mag maximaal € 1,- naast de belkosten worden gerekend.
  • Vanaf juni 2014 betaalt u geen extra kosten per minuut.
  • Bellen met 0900-nummers is niet duurder meer.

En de klantenservice van UnitedConsumers?

Voor de klantenservice van UnitedConsumers hoeft u nooit extra te betalen. Wij hebben een vaste lijn en u betaalt een lokaal tarief. En u krijgt er heel veel service voor terug.