TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Goedkoop mobiel bellen met 0900-nummers

U bent klant van een organisatie en u heeft een vraag. Vaak wordt u dan verwezen naar de klantenservice. Moet u wel even een 0900-nummer bellen. Vroeger betaalde u voor zo’n dienst tot wel € 1,30 per minuut. Sinds juli 2013 kunt u gelukkig goedkoper bellen naar 0900-nummers. En in 2014 worden de regels nog scherper.

Goedkoop telefoon abonnement >>

Informatietarief tegen goedkoop bellen

0900-nummers en 0906-nummers hebben een slechte reputatie. Want mobiel bellen met zo’n nummer kost geld. Veel geld. U betaalt namelijk een informatietarief, zoals dat ook wel wordt genoemd. Voorafgaand aan het gesprek moeten alle kosten worden vermeld. U kunt er dan nog voor kiezen het gesprek te beëindigen. 0900 / 0906-nummers met een tarief vanaf 15 cent zijn verplicht het maximumtarief van het gesprek te vermelden.

Gek eigenlijk. Betalen voor een dienst bij een bedrijf waar u al klant bent. Dat is hetzelfde als betalen voor het toilet in het restaurant waar u dineert. Dat vindt de overheid ook. En daarom gaat alles veranderen.

Bellen met 0900 / 0906-nummers: wat gaat er veranderen?

Het is eigenlijk heel simpel. U betaalt geen extra kosten meer voor helpdesks en klantenservices. Maar alleen als u klant bent van het bedrijf waarmee u belt. Samengevat ziet dat er als volgt uit:

  • U betaalt het gewone tarief van uw eigen abonnement of prepaid.
  • Het verlaagde tarief geldt alleen als u al klant bent bij het bedrijf.
  • Er mag maximaal € 1,- naast de belkosten worden gerekend.
  • Vanaf juni 2014 betaalt u geen extra kosten per minuut.
  • Bellen met 0900-nummers is niet duurder meer.

En de klantenservice van UnitedConsumers?

Voor de klantenservice van UnitedConsumers hoeft u nooit extra te betalen. Wij hebben een vaste lijn en u betaalt een lokaal tarief. En u krijgt er heel veel service voor terug.

Lees ook

Sim only vergelijken
Bellen in het buitenland
Alles over mobiele telefonie
Beperk
ingen buitenland per mobiele provider

Actuele GSM aanbiedingen

Toe aan een nieuw abonnement met of zonder nieuwe smartphone? Vergelijk de beste smartphones en duizenden abonnementen.