Beperkingen buitenland per mobiele provider

Wanneer u een telefoon abonnement heeft via UnitedConsumers bent u verzekerd van goedkoop bellen. Bent u echter een nieuwe klant bij uw mobiele provider? Dan kan het voorkomen dat u niet altijd direct in of naar het buitenland kunt bellen, sms’en of internetten. Dit komt omdat sommige providers bepaalde blokkades voor het buitenland hanteren bij nieuwe klanten. De providers bepalen zelf of zij een blokkade hanteren en de voorwaarden hiervan zijn per provider anders geregeld. Deze algemene regels hanteren de providers voor al hun nieuwe klanten en zijn dus ook geldig voor klanten die via UnitedConsumers een nieuw abonnement afsluiten.

Opheffing beperkingen
De eventuele beperkingen voor het buitenland worden opgeheven na betaling van de eerste twee maandfacturen. Op deze manier dekken de providers zich in tegen eventueel misbruik door het maken van onnodig hoge kosten in het buitenland door nieuwe klanten. Bent u langer dan drie maanden klant bij een provider en heeft u de facturen altijd naar behoren betaald? Dan zijn er geen restricties meer voor het gebruik van uw mobiel in het buitenland. Houdt u er wel rekening mee dat er in het buitenland andere tarieven gelden voor bellen, sms'en en internet.

Overzicht per mobiele provider
Hieronder vindt u per provider of zij wel of niet een tijdelijke buitenland blokkade hanteren. Indien de mobiele provider wel een buitenland blokkade gebruikt voor nieuwe klanten, vindt u een overzicht met wat u wel en niet kunt doen in het buitenland. Op deze manier weet u wat u van uw provider mag verwachten wanneer u naar het buitenland gaat met een net nieuw abonnement.

Mobiele providers zonder buitenland blokkades

Wanneer u een nieuw abonnement heeft afgesloten bij een van de bovenstaande mobiele providers, zijn er geen buitenland blokkades van toepassing. U kunt dus direct met uw nieuwe abonnement in en naar het buitenland bellen en sms’en.

Mobiele providers met buitenland blokkades
De onderstaande mobiele providers hanteren wel tijdelijke buitenland blokkades. Kijk bij uw mobiele provider welke voorwaarden er gelden voor mobiel gebruik in het buitenland.

Ben
Als nieuwe abonnee bij Ben zijn er een aantal blokkades met betrekking tot het mobiele gebruik in het buitenland. Deze worden opgeheven na betaling van de eerste twee facturen.

Nieuwe Ben klanten kunnen
niet direct ...
Nieuwe Ben klanten kunnen
wel direct ...
 • Vanuit Nederland bellen en sms'en naar internationale nummers.
 • Bellen en sms'en naar Nederlandse telefoonnummers.
 • In het buitenland bellen en sms'en naar internationale nummers.
 • In het buitenland inkomende telefoongesprekken en SMS
  ontvangen.

 

 • Gebruik maken van mobiel internet
  in het buitenland.


Tele 2
Alle nieuwe Tele2 klanten met een nieuw nummer hebben de eerste twee maanden van het nieuwe abonnement een aantal beperkingen in het buitenland. Nadat de nieuwe klant de eerste twee facturen zonder problemen heeft betaald, worden deze blokkades verwijderd.

Wanneer u echter overstapt van een andere provider naar Tele2 en u behoudt uw oude nummer, dan gelden deze restricties niet. U kunt dan direct in en naar het buitenland bellen.

Nieuwe Tele2 klanten kunnen
niet direct ...
Nieuwe Tele2 klanten kunnen
wel direct ...
 • Vanuit Nederland bellen naar internationale nummers.
 • Vanuit Nederland naar internationale nummers sms'en.
 • In het buitenland bellen naar internationale nummers,
  behalve naar Nederland.
 • Lokaal bellen in het buitenland.
  Bellen naar een nummer afkomstig uit
  het land waar u bent.
 • Gebruik maken van premium
  nummers (0906/0909) en
  premium SMS.
 • Data gebruiken in het buitenland en
  tevens een extra databundel
  bestellen.

 

 • In het buitenland naar andere landen sms'en.


T-Mobile
T-Mobile biedt twee verschillende soorten abonnement aan en maakt hierbij ook onderscheid voor het gebruik in het buitenland.
 
T-Mobile Stel Samen & Stel Bij abonnement: maakt geen gebruik van een buitenland blokkade voor nieuwe abonnees. Met dit abonnement van T-Mobile heeft u juist de mogelijkheid om uw maandelijkse belminuten en MB’s mee te nemen en te gebruiken in de hele EU.

T-Mobile Basis Sim Only abonnement: maakt wel gebruik van een buitenland blokkade voor nieuwe abonnees. De blokkade wordt verwijderd zodra de eerste twee facturen naar behoren betaald zijn. Daarnaast biedt T-Mobile u de mogelijkheid om de beperkingen in het buitenland direct op te heffen door het betalen van een voorschot van € 115,-. Dit voorschot wordt later automatisch verrekend met uw factuur. Na het betalen van de twee facturen of het voorschot, wordt de blokkade automatisch verwijderd door het systeem en kunt u normaal gebruik maken van uw mobiel in het buitenland.

Nieuwe Basis Sim Only klanten
kunnen niet direct ...
Nieuwe Basis Sim Only klanten
kunnen wel direct ...
 • In het buitenland bellen, sms'en en internetten.
 • Bellen en sms'en naar Nederlandse telefoonnummers
 • Vanuit Nederland bellen en sms'en naar internationale
  nummers.
 • In het buitenland
  inkomende telefoongesprekken
  en SMS ontvangen.
 
 • Lokaal bellen in het buitenland.
  Bellen naar een nummer afkomstig
  uit het land waar u bent.


Keuze uit vele goedkope abonnementen
Loopt uw huidige abonnement juist bijna af en bent u benieuwd welk abonnement het beste bij u past? Bij UnitedConsumers kunt u eenvoudig abonnementen vergelijken. Er zit vast een abonnement tussen dat bij u past. Zo doen we dat.

Lees ook

Tarieven mobiel bellen
Tarieven 0900-nummers
Tips en advies bellen in het buitenland