Waar bent u naar op zoek?

Mobiel bellen

Mobiel bellen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Dan is het natuurlijk mooi meegenomen als dit ook beetje voordelig kan. In Nederland zijn er echter geen afspraken gemaakt over maximum tarieven: providers mogen zelf bepalen welke prijzen ze hanteren voor mobiele telefonie. Deze prijzen moeten vermeld worden op hun website. Als u goedkoop wilt bellen, hoeft u niet alle websites van de telecomproviders met elkaar te bezoeken. U vergelijkt ze namelijk snel en heel eenvoudig met de abonnement vergelijker van UnitedConsumers. In dit artikel leest u meer over mobiel bellen.

Goedkoop bellen

Ondanks dat er geen maximum prijzen zijn afgesproken in Nederland, is het wel mogelijk om goedkoop mobiel te bellen. Een provider prijst zichzelf immers al snel uit de markt wanneer de hoofdprijs wordt gerekend voor de belkosten. Als u het belangrijk vind op goedkoop te bellen, bent u met een Sim Only abonnement het voordeligst uit. Hierbij gebruikt u uw huidige mobiele telefoon of u koopt zelf nieuwe smartphone. U ontvangt dus geen nieuwe telefoon bij het abonnement en hierdoor kan de provider lagere bel-, sms- en internettarieven hanteren. Snel het Sim Only abonnement vinden dat bij u past? Gebruik dan onze Sim Only vergelijker.

Sim Only vergelijker

Onbeperkt bellen

Belt u veel en wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over een onverwacht hoge telefoonrekening? Dan is een mobiel abonnement waarmee u onbeperkt kunt bellen wellicht iets voor u. U betaalt dan een vast bedrag per maand en hiervoor kunt u zoveel bellen als u wilt. Verschillende providers bieden de mogelijkheid om onbeperkt te bellen. Sluit uw onbeperkt bellen abonnement af via UnitedConsumers en profiteer van de beste aanbiedingen.

Telefoonabonnement afsluiten

Bellen naar bijzondere nummers

U belt niet altijd naar een ‘gewoon’ Nederlands (mobiel) nummer. Er zijn immers ook 0900-nummers en buitenlandse telefoonnummers die u wilt kunnen bellen. Voor deze nummers gelden niet de normale tarieven van uw provider; hiervoor worden andere prijzen gerekend. Over deze kosten zijn wel afspraken gemaakt tussen providers en de Nederlandse overheid.

Bellen naar 0900-nummers

Als u naar een 0900-nummer belt, betaalt u de gewone belkosten plus de extra kosten voor dit nummer. Dit is een regel van de overheid en uw provider heeft hier geen invloed op. Onder toezicht van de Autoriteit Consument en Markt is vastgesteld dat de nummerhouder van het 0900-nummer bepaalt of er een tarief per minuut of een tarief per gesprek wordt gerekend.

Bellen naar 0800-nummers

In tegenstelling tot bellen naar een 0900-nummer is bellen naar een 0800-nummer helemaal gratis. U hoeft niet eens de gebruikelijke belkosten te betalen – zelfs niet wanneer u met uw mobiele telefoon belt.

Bellen in het buitenland

Ook op vakantie of wanneer u voor zaken op reis bent, wilt u kunnen bellen. Met uw mobiele telefoon is dit vaak geen enkel probleem, maar hoe zit dit dan met de belkosten? Die worden bepaald door het land waar u zich op dat moment bevindt. Er is namelijk een verschil tussen bellen binnen de EU en bellen buiten de EU. Dit geldt ook voor het gebruik van internet in het buitenland.

Mobiel bellen binnen de Europese Unie

Dankzij de Europese regelgeving kunt u binnen de Europese Unie zonder extra kosten uw mobiele telefoon gebruiken. Het is wettelijk vastgelegd dat uw belbundel binnen alle landen van de EU geldig is. Verschillende providers hebben deze landenlijst bovendien uitgebreid met enkele niet-EU landen, zoals bijvoorbeeld Noorwegen en Zwitserland.

Mobiel bellen buiten de Europese Unie

Als u op reis bent buiten de Europese Unie raden wij u aan om u in te lezen in de belkosten voordat u mobiel belt. De kosten hiervan kunnen in het buitenland namelijk flink oplopen. Check daarom altijd eerst wat u per minuut betaalt voor een gesprek buiten de EU. Verwacht u dat u veel moet bellen? Dan kan het soms financieel interessant zijn om een lokale simkaart te kopen en deze tijdelijk in uw smartphone te gebruiken. U betaalt dan het lokale beltarief, waarmee u veel voordeliger uit bent.

Goedkoop telefoonabonnement