Tips bellen in het buitenland

Voordat u op vakantie gaat, is het slim om te bekijken hoe u kunt besparen op het gebruik van uw GSM in het buitenland. Zo blijft uw belbudget in het buitenland binnen de perken. En voorkomt u een torenhoge telefoonrekening door internetgebruik.

Bekijk mobiele tarieven en alternatieven
Het is aan te raden om voor vertrek de tarieven van bellen in het buitenland te vergelijken. Buiten de Europese Unie bestaan vaak grote verschillen. Bekijk daarom of er goedkope alternatieven bestaan om te bellen op jouw vakantiebestemming. Veel providers bieden een speciale belbundel aan voor in het buitenland. Met deze bundel kunt u voordelig bellen en internetten op vakantie.

Als u wat langer naar het buitenland gaat, kunt u overwegen om een toestel met prepaidkaart te kopen.

De voicemail
Voicemail is een handige dienst en dient als antwoordapparaat op uw mobiele telefoon. Wanneer u niet opneemt, wordt de beller na 20 seconden automatisch doorgeschakeld naar de voicemail. Maar in het buitenland kan deze voicemaildienst voor veel kosten zorgen. Het ontvangen van een voicemailbericht mag dan gratis zijn, u moet wel betalen om dit bericht te beluisteren. Zet daarom uw voicemail uit voordat u vertrekt.

Sms’en in plaats van bellen
Het is veel goedkoper om een sms te sturen dan te bellen in het buitenland. Het ontvangen van een sms in het buitenland is gratis. Kijk wel uit voor ‘spam-berichten’. Deze reclameberichten worden in het buitenland ongevraagd verstuurd. U loopt hierdoor het risico een abonnement af te sluiten waaroor u veel moet betalen.

Als u zich laat bellen in het buitenland is dat voordeliger dan wanneer u zelf belt. Dit scheelt tot wel 50% in de kosten.

Ik ga op reis en neem mee

  • Een handsfreeset
  • De oplader van uw mobiele telefoon
  • De PUK-code om het toestel te deblokkeren
  • Inloggegevens van de website van uw telecomaanbieder
  • Beltegoedkaarten voor gebruikers van een prepaid telefoon

Mobiel internet via roaming
Zet dataroaming in het buitenland uit. De tarieven voor internetgebruik zijn in het buitenland namelijk veel hoger dan in het buitenland, vooral buiten de Europese Unie. Zowel bellen als het gebruik van apps kan zorgen voor een hoge telefoonrekening en dat wil natuurlijk niemand. Daarom hebben wij 5 tips voor u opgesteld die helpen bij het beperken van de roamingkosten in het buitenland.

Beperkingen buitenland nieuwe klanten
Wanneer u kort geleden bent overgestapt naar een nieuwe provider is het verstandig om te controleren of er geen buitenland blokkade op het abonnement zit.
Het kan namelijk voorkomen dat er een tijdelijke blokkade zit op het bellen in en naar het buitenland voor nieuwe klanten. Mobiele providers bepalen zelf of zij buitenland beperkingen hanteren voor nieuwe klanten en wat de voorwaarden hiervan zijn.