Waar bent u naar op zoek?

Verschil iPhone X en XS: vergelijk de iPhone X en XS

Wat is het verschil tussen de iPhone X en XS? Een klein verschil kan uw keuze al beïnvloeden, dus voordat u kiest, wilt u het verschil tussen de iPhone X en iPhone XS weten. Om u te helpen, vergelijken wij op deze pagina de iPhone X en iPhone XS met elkaar. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt!

iPhone X vs XS

 

Verschil iPhone X en XS: specificaties

Wat is nou he tverschil tussen de iPhone X en XS? In principe is de iPhone XS een upgrade van de - oudere - iPhone X. Hoewel ze erg veel op elkaar lijken, zijn er toch enkele verschillen en hebben ze ieder hun eigen kwaliteiten. Welke smartphone kiest u: de iPhone X of de iPhone XS?  

design

Verschil iPhone X en XS: design


Apple heeft voor het ontwerp van de iPhone X-lijn gekozen voor een volledig glazen behuizing. Dit geeft de toestellen een strakke en premium look. Waar u bij de iPhone X uit twee kleuren kunt kiezen, heeft u bij de iPhone XS de keuze uit drie kleuren. Wat wordt uw favoriet? 

iPhone X

De gehele behuizing van de iPhone X is afgewerkt met hoogwaardig glas. Het toestel is daarnaast stof- en spatwaterdicht met een IP67 certificering. De iPhone X is verkrijgbaar in de kleuren grijs en zilver

iPhone XS

De iPhone XS is voorzien van een glanzende, glazen behuizing. De iPhone XS is met een IP68 certificering iets beter beschermd tegen water dan de X variant. De iPhone XS is verkrijgbaar in grijs, zilver en goud.

 

formaat

Wat is het verschil tussen iPhone X en XS in formaat?


De iPhone X en de iPhone XS hebben hetzelfde formaat. Het zal wellicht uw keuze niet beïnvloeden, maar de XS is toch een tikkeltje zwaarder dan de X. 

iPhone X

Met een lengte van 143,6 mm en een breedte van 70,9 mm is de iPhone X een toestel dat prima in de hand ligt en bovendien ook nog eens perfect in uw broekzak past. De iPhone X is - met een gewicht van 174 gram - net iets lichter dan de iPhone XS. 

iPhone XS

De iPhone XS heeft - net zoals de X - een lengte van 143,6 mm en een breedte van 70,9 mm en is daarom prima met één hand te bedienen. De iPhone XS is daarnaast - met een gewicht van 177 gram - een stukje zwaarder dan de iPhone X. 

 

beeldscherm

Verschil iPhone X en XS: scherm


Zowel de iPhone X als de iPhone XS is voorzien van een uitstekend 5,8 inch OLED scherm met een resolutie van 2436 x 1125 pixels. En dat is hartstikke fijn, want met kraakhelder beeld kunt extra goed en comfortabel uw favoriete films en series volgen. Het oog wil ook wat, natuurlijk!

 

camera

Vergelijk iPhone X en XS: camera


Tegenwoordig zijn alle smartphones voorzien van uitstekende camera's, waardoor het vaak niet meer nodig is om een professionele fotocamera op zak te hebben. Dit scheelt een hoop wanneer u bijvoorbeeld een weekendje weg bent, of op vakantie gaat! Ook de iPhone X en iPhone XS zijn uitgerust met goede camera's. Maar, welke smartphone is beter?

iPhone X

De iPhone X is uitgerust met een prima setje camera's. Zo zijn er twee camera's aan de achterzijde van 12 megapixel en voor de perfecte selfie vindt u aan de voorkant van het toestel een selfiecamera van 7 megapixel. Dankzij de optische beeldstabilisatie is - ook bij beweging - uw foto altijd scherp. Met een videoresolutie van 3840 x 2160 pixels (4K) bent u altijd voorbereid en maakt u dankzij dit toestel prima video's.

iPhone XS

De iPhone XS heeft twee camera's van 12 megapixel aan de achterzijde, een selfiecamera van 7 megapixel en een videoresolutie van 3840 x 2160 pixels (4K). Buiten de optische beeldstabilisatie, is de iPhone XS voorzien van Smart HDR. Smart HDR pakt de beste stukjes van meerdere foto's en maakt er één scherpe foto van. Een ander voordeel is de verbeterde portretmodus en het maken van heldere foto's bij weinig licht. 

 

hardware

Verschil tussen iPhone X en XS: hardware


Het wordt vaak vergeten, maar de hardware is een erg belangrijk onderdeel van uw smartphone. De hardware in uw toestel zorgt namelijk voor snelheid, efficiëntie en verhoogt het gebruiksgemak. Er zitten een aantal verschillen in de hardware van de iPhone X en XS:

iPhone X

Aangezien de iPhone X in 2017 uitkwam, is het toestel uitgerust met een - inmiddels verouderde - A11 Bionic chip. De processor heeft 6 kernen en voert taken daarmee gemakkelijk uit. Met een accucapaciteit van 2.716 mAh kan de iPhone X lang mee. Het toestel heeft een werkgeheugen van 3GB en is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 64GB of 256GB

iPhone XS

De iPhone XS heeft een A12 Bionic chip met 6 kernen. De processor voert daardoor met gemak meerdere taken tegelijk uit. Hoewel de accu met een capaciteit van 2.658 mAh iets lager is dan de X, gaat de accu - dankzij de efficiënte processor - toch een half uur langer mee! De iPhone XS heeft een werkgeheugen van 4GB en heeft een opslagcapaciteit van 64GB, 256GB of 512GB

 

software

Verschil X en XS: software


De software van een smartphone zorgt ervoor dat het toestel onder andere goed wordt beveiligd. Welke software hebben de iPhone X en XS?

iPhone X

Op de iPhone X staat iOS 12 standaard geïnstalleerd. Dit is de voorganger van iOS 13. De iPhone X heeft ook gezichtsherkenning. Derden krijgen zo geen kans om uw smartphone te ontgrendelen. 

iPhone XS

Net als de iPhone X is de iPhone XS uitgerust met iOS 12. De iPhone XS heeft - net als de X - beveiliging in de vorm van gezichtsherkenning waardoor alleen u toegang heeft tot uw smartphone!


 

Conclusie: iPhone X of XS?

Het verschil tussen de iPhone X en XS is erg klein. De toestellen lijken erg veel op elkaar en dat maakt uw keuze natuurlijk een stuk lastiger! 

Op het gebied van soft- en hardware zijn er enkele verschillen te vinden, waarin de iPhone XS iets meer uitblinkt. De iPhone XS heeft bovendien betere camerafuncties, maar is wel zwaarder in gewicht. Omdat de verschillen minimaal zijn, zetten wij de plus- en minpunten van beide toestellen op een rijtje:

iPhone X
 
Iets lichter in gewicht dan de iPhone XS.
 
Duurder dan de iPhone XS.
 
Hogere accucapaciteit dan de iPhone XS.
 
Minder camerafuncties dan de iPhone XS.

iPhone X kopen

iPhone XS
 
Betere hardware dan de iPhone X.
 
Iets zwaarder dan de iPhone X. 
 
Betere camerafuncties dan de iPhone X. 
 
Lagere accucapaciteit dan de iPhone X.

iPhone XS kopen

 

Alternatieven iPhone X of XS

Bent u er - na het lezen van deze vergelijking - nog niet helemaal over uit of u een iPhone X of XS wilt? Geen probleem! Apple heeft - naast deze twee modellen - nog meer iPhone's in haar assortiment. Op zoek naar alternatieven voor de iPhone X en XS? Wij hebben de volgende suggesties:

Apple iPhone XR


iPhone XR


Bekijk toestel

 

Apple iPhone XS Max


iPhone XS Max


Bekijk toestel

 

Apple iPhone 11


iPhone 11


Bekijk toestel

 


Aanbevolen voor u


 

Vergelijkingen homepage

Terug naar boven