Telefoon verzekeren: wel of niet doen?

Naast de vraag welke mobiele telefoon u wilt, rijst de vraag of u een telefoonverzekering wilt. Bij UnitedConsumers kunt u ook een telefoonverzekering afsluiten. Of u überhaupt een verzekering nodig heeft, bepaalt u natuurlijk zelf. Misschien dat de volgende tips u op weg helpen.

Telefoonverzekering tegen schade

Uw mobiele telefoon wordt vaak standaard met twee jaar fabrieksgarantie geleverd. Wanneer er bijvoorbeeld een fout in de software ontstaat, wordt deze kosteloos gerepareerd. Als er echter schade aan uw toestel ontstaat, zijn de kosten voor uzelf. En die kosten kunnen, vooral bij een smartphone, erg oplopen. Een telefoonverzekering kan dan uitkomst bieden.

Uitkering van een telefoonverzekering

Een mobiele telefoon wordt gedurende de dag veel gebruikt. De kans is daardoor groter dat er schade aan het toestel ontstaat of dat uw smartphone zelfs wordt gestolen. Wanneer u de kans daarop hoog inschat, is het aan te raden om uw telefoon te verzekeren. Een telefoonverzekeraar keert meestal uit bij:

  • Telefoongebruik tussen diefstal en blokkeren van uw simkaart.
  • Een overval, waarbij u uw telefoon onvrijwillig heeft afgestaan.
  • Gebruiksschade aan uw mobiele telefoon.
  • Diefstal met inbraakschade.

Eigen risico bij een telefoonverzekering

Wanneer u bij diefstal of schade krijgt uitgekeerd, betaalt u waarschijnlijk wel een bedrag aan eigen risico. Het is aan te raden om bij de keuze voor een telefoonverzekering in de gaten te houden hoe hoog dit eigen risico is. Maar ook onder welke voorwaarden uw verzekering dekkend is. Voor een smartphone is zo’n verzekering wel te overwegen. De hoge herstelkosten bij beschadiging worden dan gedekt en in de tussentijd krijgt u een vervangend toestel.

Voor een verzekering heeft u natuurlijk eerst een mobiele telefoon nodig. Kijk snel naar onze aanbiedingen voor gsm abonnementen. Wilt u meer weten over het gebruik van uw telefoon? Lees dan onze tips en adviezen.

Lees ook

Waar moet ik op letten bij een telefoonverzekering?