Toestellease niet meer mogelijk in Nederland

Na KPN en Hi heeft ook Telfort besloten om de abonnementen met toestellease af te schaffen. Hoewel klanten de transparantie van hun abonnement als zeer prettig ervaren, vinden ze het niet prettig om het toestel na de abonnementsperiode over te moeten kopen. Daarom is het toestel dat u bij een abonnement krijgt vanaf mei 2014 weer gewoon van uzelf.

Hoewel toestellease niet meer bestaat, blijven goedkope abonnementen wel bestaan. Bij UnitedConsumers vindt u de beste sim only en gsm aanbiedingen.

Goedkope abonnementen

Hoe werkt toestellease?

Toestellease is als huren. U betaalt vooraf geen extra kosten voor uw smartphone, maar elke maand een vaste ‘huurprijs’. Na de contractperiode van een of twee jaar levert u het toestel weer in. Bij een nieuw abonnement kan u uw smartphone omruilen voor een nieuw of ander toestel of u kan de smartphone overnemen. Kiest u voor de laatste optie, dan betaalt u de tweedehands marktprijs die op moment van overname geldt.

De voordelen van toestellease:

  • Nooit vooraf bijbetalen voor uw toestel
  • Altijd keuze uit de nieuwste smartphones
  • Altijd een werkende telefoon dankzij een 24-uurs service
  • Na de abonnementsperiode uw smartphone inleveren of overnemen

Toestellease: elk voordeel heeft zijn nadeel

Naast de voordelen van toestellease zijn er ook een aantal nadelen.

  • U bent pas eigenaar van de smartphone als u deze overneemt
  • Bij overname betaalt u nog de tweedehands prijs voor het toestel
  • Bij diefstal, verlies of schade krijgt u geen toestelservice en betaalt u zelf voor de schade

Omdat de nadelen voor veel mensen zwaarder wegen dan de voordelen, hebben KPN, Hi en Telfort besloten om geen leasecontracten meer aan te bieden.