iOS 13

Het besturingssysteem iOS van Apple was in 2019 aan zijn dertiende grote update toe. Na iOS 10, iOS 11 én iOS 12, werd in september 2019 iOS 13 uitgebracht en hiermee zijn weer heel wat veranderingen doorgevoerd. Opvallend is bovendien, dat Apple een apart besturingssysteem voor de iPad heeft ontwikkeld: iPadOS – deze is gebaseerd op iOS 13.


iOS 13 update: wat is er nieuw?

Zoals u van een nieuwe versie kunt verwachten, is iOS 13 weer voorzien van een fijn aantal nieuwe functionaliteiten. Daarnaast is er uiteraard ook aandacht besteed aan veiligheid, privacy en gebruiksgemak. Apple heeft iOS 13 zelfs voorzien van de mogelijkheid om te kunnen kiezen voor een geheel nieuwe look: de Dark Mode.  

Dark modus

Dark mode

Betere camerafuncties

Verbeterde camera-funties

Sneller updaten

Sneller apps updaten


Apple iOS 13 installeren

Apple heeft met deze dertiende versie heel wat verbeterd aan het besturingssysteem iOS. Dit vergroot het gebruiksgemak en zorgt ervoor dat u uw iPhone, iPad en/of iPod veilig kunt blijven gebruiken. Het betekent echter ook dat deze grote update niet voor alle Apple-devices geschikt is. Controleert u daarom eerst of iOS 13 ondersteund wordt door uw apparaat voordat u de iOS 13 update installeert. 

iOS 13 installeren kan op:

  • iPhone SE en nieuwere modellen.
  • iPod Touch (7de generatie).

iPadOS is geschikt voor de volgende iPads:

  • iPad Pro 2018, iPad Pro 10,5, iPad Pro 12,9 en iPad Pro 9,7.
  • iPad 2017, iPad 2018, iPad 2019.
  • iPad mini 2019 en iPad mini 4.
  • iPad Air 2019 en iPad Air 2.

Wilt u uw toestel updaten naar iOS 13? Dit is zo gebeurd. Hiervoor gaat u in het menu van het apparaat naar Instellingen > Algemeen > Software update. Er wordt automatisch gezocht naar updates en deze worden voor u klaargezet. U kunt de updates installeren door de aanwijzingen op het scherm te volgen.

iOS 13 update

Naast de jaarlijkse grote update brengt Apple ook regelmatig kleinere updates uit. Dit is om een veilig gebruik van het toestel te waarborgen en om tussendoor nieuwe features toe te voegen. Door iOS 13 op uw iPhone, iPad en/of iPod regelmatig te updaten, blijft het apparaat dus optimaal beschermd tegen mogelijke veiligheidsrisico’s. Ook kunt u meteen alle nieuwe functionaliteiten gebruiken. Controleer daarom regelmatig of er nog updates klaarstaan voor uw Apple-device.