Nokia 6.2 kopen: los toestel of abonnement

Nokia staat bekend om haar degelijke design, stevige behuizing en goede hardware en dat is duidelijk terug te zien in de Nokia 6.2! De Nokia 6.2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Wat zit er in de doos?

vink Nokia 6.2.
vink Oplader.
vink USB-kabel.
vink Oordopjes.

Nokia 6.2

Nokia 6.2 specs

Op het beeldscherm van 6,3 inch worden al uw foto's en video's in HDR+ kwaliteit weergegeven. De Nokia 6.2 geeft tot wel een miljard kleuren weer, wat een ware traktatie voor het oog is. En zoekt u snelheid? Dan zit u goed met de Nokia 6.2. De geavanceerde chip en grote accucapaciteit zorgen ervoor dat u al uw taken probleemloos uit kunt voeren!

Formaat

6,3 inch LCD display

Camera

Drie goede camera's

Accu

3.500 mAh accucapaciteit


Nokia 6.2: de plus- en minpunten

De Nokia 6.2 is een degelijk toestel, zeker voor wie niet té diep in de buidel wil tasten voor een smartphone. Maar, wat zijn de plus- en minpunten van de Nokia 6.2?

 
Geheugen uit te breiden tot 512GB met microSD.
 
Verouderde Snapdragon 636-chip processor.
 
Drie camera's tot uw beschikking.
 
LCD beeldscherm in plaats van OLED.
 
4GB werkgeheugen.
 
Camera's kunnen beter.

Nokia 6.2 kopen: met abonnement of als los toestel

Bij UnitedConsumers kunt u de Nokia 6.2 kopen als los toestel of in combinatie met een abonnement. Wat uw voorkeur ook heeft: door ons ruime aanbod vindt u altijd een abonnement dat aansluit op uw wensen en budget! De smartphones van UnitedConsumers zijn bovendien altijd simlockvrij, dus u kunt direct aan de slag met uw nieuwe Nokia 6.2. Wel zo fijn!


Alternatieven voor de Nokia 6.2

Is de Nokia 6.2 och niet de beste keuze voor u? Dan hebben wij drie alternatieven voor u die wellicht beter passen bij uw wensen.

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite

Bekijk toestel

Motorola Moto G8 Plus

Motorola Moto G8 Plus

Bekijk toestel

Samsung Galaxy A30s

Samsung Galaxy A30s

Bekijk toestel

 

Apple Nokia 6.2 kopen: veelgestelde vragen


Bij ons kunt u abonnementen vergelijken, zodat u altijd het abonnement vindt dat het beste bij u past. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. In dat geval kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Neem contact met ons op

Na uw aanvraag voor de Nokia 6.2 met abonnement, heeft u uw toestel snel in huis. In de meeste gevallen duurt het, na verwerking van uw gegevens, ongeveer twee werkdagen voor we uw smartphone naar u toesturen.

Heeft u nummerbehoud aangevraagd? Dan heeft u ongeveer vijf werkdagen na de verwerking van uw gegevens uw nieuwe Nokia 6.2 in huis.

Sluit u een nieuw abonnement af met toestel en betaalt u uw toestel niet direct, maar gedurende de looptijd van uw contract? Dan gaat u een toestelkrediet aan met uw telefoonprovider.

Het toestelkrediet betaalt u in 12 of 24 maanden af. Zodra u de laatste termijn heeft betaald, vervallen de kosten voor uw toestel en betaalt u alleen nog uw mobiele telefonie abonnement (bellen/sms/internet).

U heeft standaard op alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden, 24 maanden fabrieksgarantie. Val, druk- en waterschade vallen niet onder de fabrieksgarantie.

Nokia garantie

Fabrieksgarantie bij dagelijks gebruik van de mobiele telefoon

Uw mobiele telefoon werkt niet meer optimaal. De persoon aan de andere kant van de lijn hoort u maar gedeeltelijk. Of de aan- en uitknop werkt niet meer. Misschien vallen er ineens pixels in uw scherm weg. Als u deze beperkingen niet zelf heeft veroorzaakt, kunt u binnen twee jaar na aanschaf de bijbehorende fabrieksgarantie claimen.

Ga eerst na of u het defect zelf kunt oplossen

Vaak bestaat er een standaardoplossing voor het defect dat u aan uw telefoon constateert. Dit werkt natuurlijk anders per telefoonmerk. Daarom hebben wij voor u uitgezocht wat u kunt doen als u een probleem met uw toestel ervaart.

Defect bij levering

Is uw mobiele telefoon defect bij levering? Meld dit zo spoedig mogelijk - en binnen zeven werkdagen na ontvangst van het toestel - aan ons.

Omschrijf duidelijk wat het defect inhoudt. Wat is het probleem, wanneer doet dit zich voor en welke meldingen verschijnen er eventueel in het display? Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. We houden u per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de eventuele reparatie.

Tip: Bewaar altijd de originele verpakking van de telefoon voor het geval u deze aan UnitedConsumers moet terugsturen.

Wilt u bij dezelfde provider blijven? Vraag dan een abonnementsverlenging aan. Uw nummerbehoud wordt in dat geval automatisch voor u geregeld.

Als u uw telefoonnummer wilt meenemen naar een abonnement met een nieuwe mobiele provider, kunt u nummerbehoud aanvragen. Dit kunt u direct bij de aanmelding voor een abonnement aangeven.

Abonnement aanvragen

Ik heb een andere vraag