Xiaomi Poco F2 Pro

Xiaomi Poco F2 Pro

Op mei 2020 is de Xiaomi Poco F2 Pro uitgebracht. De Poco F2 Pro heeft een bijzonder uiterlijk, zeker als u de pop-up camera gebruikt! Het is een uitstekende smartphone die is voorzien van goede specs. De Poco F2 Pro is verkrijgbaar in de kleuren Cyber Grey, Electric Purple, Phantom White en Neon Blue.

Wat zit er in de doos?

vink Xiaomi Poco F2 Pro smartphone.
vink USB Type-C kabel.
vink Telefoonoplader.

Poco f2 pro


Poco F2 Pro specs

Dankzij de 20 megapixel pop-up selfiecamera kunt u uitstekend videobellen met uw vrienden! Daarnaast is de Poco F2 Pro uitgerust met een prima accu en snelle processor. Zorgeloos appen, gamen en streamen? Dat kan met de Xiaomi Poco F2 Pro!

Formaat

6,67 inch OLED display

Camera

Vijf camera's

Accu

Accucapaciteit van 4.700 mAh

Processor

Qualcomm Snapdragon 865 chip met 8 kernen


Poco F2 Pro: de plus- en minpunten

Xiaomi biedt kwaliteit voor een lage prijs, en dit geldt ook voor de Poco F2 Pro. Denkt u er nog over na of de Xiaomi Poco F2 Pro een goede keuze is voor u? Wij helpen u door de plus- en minpunten op een rijtje te zetten:

 
Hoge accucapaciteit
 
Glazen behuizing zorgt voor vingervlekken
 
Toestel is snel opgeladen 
 
Draadloos opladen niet mogelijk
 
Vijf camera's voor mooie foto's
 
Geheugen niet uit te breiden

Xiaomi Poco F2 Pro met abonnement of als los toestel

Bij UnitedConsumers kunt u de Xiaomi Poco F2 Pro kopen als los toestel of in combinatie met een abonnement. Wat uw voorkeur ook heeft: door ons ruime aanbod vindt u altijd een abonnement dat aansluit op uw wensen en budget! De smartphones van UnitedConsumers zijn bovendien altijd simlockvrij, dus u kunt direct aan de slag met uw nieuwe Xiaomi Poco F2 Pro Wel zo fijn!


 

Alternatieven voor de Poco F2 Pro

Is de Xiaomi Poco F2 Pro toch niet de beste keuze voor u? Dan hebben wij drie alternatieven voor u die wellicht beter passen bij uw wensen:

OnePlus Nord

Nord

Bekijk toestel

Xiaomi Mi 10T Pro

Mi 10T Pro

Bekijk toestel

Apple iPhone SE (2020)

iPhone SE 2020

Bekijk toestel

 

Xiaomi Poco F2 Pro kopen: veelgestelde vragen


Bij ons kunt u abonnementen vergelijken, zodat u altijd het abonnement vindt dat het beste bij u past. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. In dat geval kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Neem contact met ons op

Na uw aanvraag voor de Xiaomi Poco F2 Pro met abonnement, heeft u uw toestel snel in huis. In de meeste gevallen duurt het, na verwerking van uw gegevens, ongeveer twee werkdagen voor we uw smartphone naar u toesturen.

Heeft u nummerbehoud aangevraagd? Dan heeft u ongeveer vijf werkdagen na de verwerking van uw gegevens uw nieuwe Xiaomi Poco F2 Pro in huis.

Sluit u een nieuw abonnement af met toestel en betaalt u uw toestel niet direct, maar gedurende de looptijd van uw contract? Dan gaat u een toestelkrediet aan met uw telefoonprovider.

Het toestelkrediet betaalt u in 12 of 24 maanden af. Zodra u de laatste termijn heeft betaald, vervallen de kosten voor uw toestel en betaalt u alleen nog uw mobiele telefonie abonnement (bellen/sms/internet).

U heeft standaard op alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden, 24 maanden fabrieksgarantie. Val, druk- en waterschade vallen niet onder de fabrieksgarantie.

Fabrieksgarantie bij dagelijks gebruik van de mobiele telefoon

Uw mobiele telefoon werkt niet meer optimaal. De persoon aan de andere kant van de lijn hoort u maar gedeeltelijk. Of de aan- en uitknop werkt niet meer. Misschien vallen er ineens pixels in uw scherm weg. Als u deze beperkingen niet zelf heeft veroorzaakt, kunt u binnen twee jaar na aanschaf de bijbehorende fabrieksgarantie claimen.

Ga eerst na of u het defect zelf kunt oplossen

Vaak bestaat er een standaardoplossing voor het defect dat u aan uw telefoon constateert. Dit werkt natuurlijk anders per telefoonmerk. Daarom hebben wij voor u uitgezocht wat u kunt doen als u een probleem met uw toestel ervaart.

Defect bij levering

Is uw mobiele telefoon defect bij levering? Meld dit zo spoedig mogelijk - en binnen zeven werkdagen na ontvangst van het toestel - aan ons.

Omschrijf duidelijk wat het defect inhoudt. Wat is het probleem, wanneer doet dit zich voor en welke meldingen verschijnen er eventueel in het display? Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. We houden u per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de eventuele reparatie.

Tip: Bewaar altijd de originele verpakking van de telefoon voor het geval u deze aan UnitedConsumers moet terugsturen.

Wilt u bij dezelfde provider blijven? Vraag dan een abonnementsverlenging aan. Uw nummerbehoud wordt in dat geval automatisch voor u geregeld.

Als u uw telefoonnummer wilt meenemen naar een abonnement met een nieuwe mobiele provider, kunt u nummerbehoud aanvragen. Dit kunt u direct bij de aanmelding voor een abonnement aangeven.

Abonnement aanvragen

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven