Xiaomi Poco M3

Xiaomi Poco M3

In mei 2020 is de Xiaomi Poco M3 uitgebracht. De Poco M3 is voorzien van goede specs, zoals een ijzersterke accu en een full HD-beeldscherm, tegen een lage prijs! De Poco M3 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel en zwart.

Wat zit er in de doos?

vink Xiaomi Poco M3 smartphone.
vink USB Type-C kabel.
vink Telefoonoplader.

Poco m3


Poco M3 specs

Dat het toestel zo goedkoop is, is niet aan de specs te zien. De Poco M3 is namelijk voorzien van uitstekende hardware, goede camera's, een uitstekende accu en een prachtig beeldscherm. Dit zijn de beste specs van de Poco M3!

Formaat

6,67 inch IPS-LCD display

Camera

Vier camera's

Accu

Accucapaciteit van 6.000 mAh

Processor

Qualcomm Snapdragon 865 chip met 8 kernen


Poco M3: de plus- en minpunten

Xiaomi laat met de Poco M3 duidelijk zien dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor hen centraal staat. Twijfelt u of u een Poco M3 aanschaft? Wij helpen u door de plus- en minpunten op een rijtje te zetten:

 
Hoge accucapaciteit
 
Draadloos opladen niet mogelijk
 
Goede prijs-kwaliteitverhouding
 
Simpele kunststof behuizing
 
Plek voor dualsim én extra geheugenkaart 
 
LCD display

Xiaomi Poco M3 met abonnement of als los toestel

Bij UnitedConsumers kunt u de Xiaomi Poco M3 kopen als los toestel of in combinatie met een abonnement. Wat uw voorkeur ook heeft: door ons ruime aanbod vindt u altijd een abonnement dat aansluit op uw wensen en budget! De smartphones van UnitedConsumers zijn bovendien altijd simlockvrij, dus u kunt direct aan de slag met uw nieuwe Xiaomi Poco M3. Wel zo fijn!


 

Alternatieven voor de Poco M3

Is de Xiaomi Poco M3 toch niet de beste keuze voor u? Dan hebben wij drie alternatieven voor u die wellicht beter passen bij uw wensen:

Motorola Moto G8 Plus

G8

Bekijk toestel

Samsung Galaxy A21s

Galaxy A21s

Bekijk toestel

Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A40

Bekijk toestel

 

Xiaomi Poco M3 kopen: veelgestelde vragen


Bij ons kunt u abonnementen vergelijken, zodat u altijd het abonnement vindt dat het beste bij u past. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. In dat geval kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Neem contact met ons op

Na uw aanvraag voor de Xiaomi Poco M3 met abonnement, heeft u uw toestel snel in huis. In de meeste gevallen duurt het, na verwerking van uw gegevens, ongeveer twee werkdagen voor we uw smartphone naar u toesturen.

Heeft u nummerbehoud aangevraagd? Dan heeft u ongeveer vijf werkdagen na de verwerking van uw gegevens uw nieuwe Xiaomi Poco M3 in huis.

Sluit u een nieuw abonnement af met toestel en betaalt u uw toestel niet direct, maar gedurende de looptijd van uw contract? Dan gaat u een toestelkrediet aan met uw telefoonprovider.

Het toestelkrediet betaalt u in 12 of 24 maanden af. Zodra u de laatste termijn heeft betaald, vervallen de kosten voor uw toestel en betaalt u alleen nog uw mobiele telefonie abonnement (bellen/sms/internet).

U heeft standaard op alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden, 24 maanden fabrieksgarantie. Val, druk- en waterschade vallen niet onder de fabrieksgarantie.

Fabrieksgarantie bij dagelijks gebruik van de mobiele telefoon

Uw mobiele telefoon werkt niet meer optimaal. De persoon aan de andere kant van de lijn hoort u maar gedeeltelijk. Of de aan- en uitknop werkt niet meer. Misschien vallen er ineens pixels in uw scherm weg. Als u deze beperkingen niet zelf heeft veroorzaakt, kunt u binnen twee jaar na aanschaf de bijbehorende fabrieksgarantie claimen.

Ga eerst na of u het defect zelf kunt oplossen

Vaak bestaat er een standaardoplossing voor het defect dat u aan uw telefoon constateert. Dit werkt natuurlijk anders per telefoonmerk. Daarom hebben wij voor u uitgezocht wat u kunt doen als u een probleem met uw toestel ervaart.

Defect bij levering

Is uw mobiele telefoon defect bij levering? Meld dit zo spoedig mogelijk - en binnen zeven werkdagen na ontvangst van het toestel - aan ons.

Omschrijf duidelijk wat het defect inhoudt. Wat is het probleem, wanneer doet dit zich voor en welke meldingen verschijnen er eventueel in het display? Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. We houden u per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de eventuele reparatie.

Tip: Bewaar altijd de originele verpakking van de telefoon voor het geval u deze aan UnitedConsumers moet terugsturen.

Wilt u bij dezelfde provider blijven? Vraag dan een abonnementsverlenging aan. Uw nummerbehoud wordt in dat geval automatisch voor u geregeld.

Als u uw telefoonnummer wilt meenemen naar een abonnement met een nieuwe mobiele provider, kunt u nummerbehoud aanvragen. Dit kunt u direct bij de aanmelding voor een abonnement aangeven.

Abonnement aanvragen

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven