Goedkoper bellen op vakantie

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 16 juni 2014

Vanaf 1 juli 2014 gaan de tarieven voor bellen, smsen en internetten binnen de EU omlaag. Een minuut bellen kost dan maximaal 23 cent, voor een sms moet 7 cent betaald worden. Mobiel internetten is met 24 cent per MB ook veel goedkoper geworden.

Kosten bellen, sms'en en internet in 3 jaar gehalveerd

De prijzen voor het gebruik van mobiele telefoons in het buitenland zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. In 2007 kostte bellen in het buitenland nog 60 cent. Naar verwachting worden volgend jaar de roamingkosten helemaal afgeschaft.

 

afbeelding grafiek

Roaming: verbinding met een buitenlands netwerk

Als u in het buitenland gebruik wilt maken van uw mobiele telefoon, probeert uw toestel automatisch toegang te krijgen tot een buitenlands netwerk. Het gebruik van zo'n buitenlands netwerk wordt 'roaming' genoemd. Voor roaming gelden meestal andere tarieven dan in Nederland.

U ontvangt direct een sms met de tarieven die voor u van toepassingen zijn als uw telefoon verbinding heeft gemaakt met een buitenlands netwerk. Zo weet u waar u aan toe bent en worden verrassingen achteraf zo veel mogelijk voorkomen. Wat kunt u nog meer doen om roamingkosten in het buitenland te beperken? Wij hebben 5 tips voor u opgesteld.