Dekking van uw autoverzekering

Er bestaan drie soorten dekkingen voor uw autoverzekering. In onderstaand schema ziet u direct welke schade vergoed wordt door de verschillende autoverzekeringen.

Schade WA WA + beperkt casco WA + casco
Schade aan anderen      
 
Schade aan eigen voertuig door
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag      
Diefstal, Joyriding      
Ruitschade      
Botsing met loslopende dieren of vogels      
Natuurrampen (storm e.d.)      
Aanrijding, slippen en te water raken      
Overige van buiten komende onheilen      

WA dekking

De WA dekking verzekert u voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Dit heet wettelijke aansprakelijkheid en is verplicht voor iedereen die een autoverzekering afsluit. Is uw auto ouder dan 10 jaar, dan adviseren wij u een WA dekking te kiezen. U betaalt dan ook de laagste premie.

WA beperkt casco

Een iets uitgebreidere dekking is de WA + beperkt casco autoverzekering. U bent met een WA beperkt casco dekking ook verzekerd voor onder andere diefstal, ruitschade en schade door dieren. Wij adviseren een WA beperkt casco dekking voor autos ouder dan vijf jaar. De premie voor deze autoverzekering ligt wat hoger dan voor een WA dekking.

All risk of WA casco

De meest uitgebreide autoverzekering is de All risk autoverzekering. Met deze dekking bent u ook verzekerd voor schade die u zelf aan uw auto veroorzaakt. Heeft u een nieuwe auto, dan adviseren wij u een All risk dekking te kiezen. De premie voor deze autoverzekering ligt hoger dan bij de andere dekkingen.

Jaarlijkse premiecheck

In een jaar kan er veel veranderen. U koopt een nieuwe auto, rijdt schade of juist niet, of u bent verhuisd. Dat kan allemaal invloed hebben op de premie van uw autoverzekering. UnitedConsumers bekijkt ieder jaar of u nog de goedkoopste autoverzekering heeft. Vergelijk uw autoverzekering en zie of u ook kunt besparen!

Autoverzekeringen vergelijken >>