Vooral meer bestelbusjes

De stijging is vooral toe te schrijven aan het aantal verkochte bedrijfsvoertuigen in 2017. Uit de cijfers komt naar voren dat het aantal zakelijk geregistreerde voertuigen 3 procent stijgt ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat dan vooral om een toename van het aantal nieuw verkochte bestelbusjes. Van de 90.000 verkochte bedrijfsvoertuigen was 80 procent een bestelwagen.

Stijging aantal elektrische bussen

Nog een opmerkelijke verandering zien we in het aantal elektrische bussen dat in Nederland rijdt. Na een paar jaar van krimp is het aantal geregistreerde bussen het afgelopen jaar gestegen met 1 procent. Daarbij zien we dat het aantal elektrische bussen met 69 procent steeg. Toch blijft het aandeel elektrisch aangedreven bussen laag: pas 3,3 procent rijdt op stroom.

Meer zware vrachtvoertuigen

Een andere grote stijger is het aantal zware vrachtvoertuigen. In Nederland rijden momenteel zo’n 63.000 vrachtauto’s en 77.000 trekkers voor oplegger rond. Een stijging van 2,7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Vooral de trekkers waren populair, want daar kwamen er ruim 3.000 van bij. 

Net een nieuwe auto, maar nog niet goed verzekerd? Bekijk hier onze goedkope autoververzekeringen.