Oud-collega's Bas Poell en Paul van Selms waren de hoge brandstofprijzen in 1999 helemaal beu. Ze kwamen op het idee om via internet korting op tanken aan te bieden. Nu, 15 jaar later, profiteren 500.000 deelnemers van korting op hun vaste lasten. Naast brandstof is dat op de zorgverzekering (VGZ), autoverzekeringen, telefoonabonnementen en stroom en gas.

Nieuwe markten aanboren

Toen de energiemarkt in 2002 werd vrijgegeven, stapte UnitedConsumers direct in energie. Sinds 2008 mag ze zich zelfstandig energieleverancier noemen. De markten van vaste telecom, dataverkeer en het internet lonken ook. Vooralsnog wil Van Selms zich echter blijven richten op de huidige activiteiten: "De concurrentie neemt toe. We willen onze deelnemers ervan overtuigen dat UnitedConsumers veel verder gaat in haar dienstverlening."

Service en kwaliteit staan voorop

UnitedConsumers onderscheidt zich van haar concurrenten door meer dan alleen een tussenpersoon te zijn. Van Selms: "Wij willen niet alleen voor korting zorgen, maar ook service verlenen en klanten op de hoogte brengen van mogelijke kortingen op andere gebieden."

Goed voor elkaar

Wat de kracht is van UnitedConsumers? "We zijn erg divers," zegt Van Selms. "We bieden niet alleen korting op verzekeringen, maar ook op bijvoorbeeld telefoonabonnementen en energie. Dat totaalplaatje maakt ons interessant." Toch begint het merendeel van de deelnemers met de afname van één vastelastenpost, later volgen er meer. Paul van Selms begrijpt dat wel. "Vaste lasten klinken voor veel mensen als echt vast. Privé kun je ook niet alles uitdokteren. Dat is vakwerk."