Duurzaamheid wordt het meeste in verband gebracht met energie besparen. Maar duurzaamheid zit bijvoorbeeld ook in de producten die u koopt en de manier waarop u reist.

Duurzaam rijden: besparen op brandstof

Met een duurzame rijstijl hoeft u minder vaak te tanken. Schakel op tijd door naar de volgende versnelling en kijk vooruit in het verkeer zodat u onnodig afremmen en optrekken voorkomt. Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Kies dan een zuinige auto. U bespaart dan niet alleen op brandstof, maar u spaart ook het milieu door minder schadelijke stoffen uit te stoten.

Bekijk al onze bespaartips voor brandstof >>

Duurzame energie: besparen op gas en stroom

Energie besparen is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Voorkom bijvoorbeeld onnodige stookkosten en isoleer uw huis goed. Kleine aanpassingen kunnen grote gevolgen hebben. Heeft u nog gloeilampen in huis? Vervang ze door energiezuinige lampen zoals led- en spaarlampen. Een spaarlamp verbruikt zo'n 80 procent minder energie dan een gloeilamp!

Bekijk al onze bespaartips voor energie >>

Groene stroom

Naast energie besparen kunt u ook kiezen voor duurzame energie. De energie die u gebruikt, wordt dan gewonnen uit bijvoorbeeld wind, zon en water. Deze energie is onuitputtelijk en bovendien komen er geen schadelijke stoffen vrij die leiden tot het broeikaseffect. Bij UnitedConsumers Energie kost groene stroom niets extra. In ons stroometiket kunt u precies zien waar uw energie vandaan komt.