Waterkracht de voornaamste energiebron

70% van de energie die wij leveren wordt opgewerkt in waterkrachtcentrales. Die staan voornamelijk bij stuwmeren in Noorwegen of de Alpen. Het voordeel van waterkracht is dat de stuwdammen een garantie geven op constante opwekking van energie, het water raakt niet op.

Biomassa raakt nooit op

20% van de energie die wij leveren wordt opgewekt uit biomassa. Biomassa bestaat uit organische materialen als hout, GFT-afval en zelfs mest. Door dit te verbranden of vergisten komt energie vrij. Opwekking van stroom met biomassa wordt als groen gezien omdat dit het verbruik van fossiele brandstoffen verminderd en biomassa ook nooit op raakt.

Windenergie

10% van de energie die wij leveren wordt door windturbines opgewekt uit windenergie. Windturbines hebben het nadeel dat wanneer het niet waait, er ook geen energie wordt opgewekt. De minimale windkracht om energie uit wind op te kunnen wekken is kracht 2 tot 3.

Over UnitedConsumers Energie

UnitedConsumers is al 11 jaar een vertrouwde partij in de levering van stroom en gas aan consumenten. Het unieke van UnitedConsumers is dat wij het inkoopvoordeel grotendeels aan onze klanten teruggeven, door middel van groepskorting. Daarnaast leveren wij sinds 1 januari 2010 uitsluitend nog groene stroom voor dezelfde prijs als grijze stroom.