Beste klantenservice van Nederland

De klantenservice van UnitedConsumers Energie krijgt een ruime 8. Directeur Paul van Selms: "Bij ons geldt de 5-seconden regel: rinkelende telefoons komen bij UnitedConsumers bijna niet voor. Klanten waarderen dat beleid." Als het om klantvriendelijkheid gaat, steekt UnitedConsumers Energie met een 8,4 met kop en schouders boven het gemiddelde uit. "Onze medewerkers zijn goed opgeleid en sturen je niet van het kastje naar de muur," aldus Van Selms.

Duidelijke energierekening met de juiste informatie

In overleg met energiebedrijven en consumenten stelde de Nationale Mededingingsautoriteit in 2010 de Richtlijn energierekening voor consumenten op. Van Selms: "Onze energierekening voldoet aan alle voorwaarden en richtlijnen. We proberen het voor onze deelnemers zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Gezien de goede beoordeling slagen we daar goed in." De juistheid en helderheid van de energienota worden door klanten van UnitedConsumers beide met een 8,1 beoordeeld.

Consumentencollectief biedt energie met korting

UnitedConsumers Energie levert sinds 2002 stroom met korting. Twee jaar later kwam daar aardgas bij en vanaf 2008 levert UnitedConsumers Energie met een eigen leveranciersvergunning stroom en gas. Vereniging Eigen Huis en Marktonderzoeksbureau GfK riepen UnitedConsumers Energie in 2013 uit tot beste energieleverancier.