De Consumentenbond hield een enquête onder 4.600 consumenten en 12 energieleveranciers om antwoord te krijgen op de vraag: "Hoe blij bent u met uw energieleverancier"? Zij beoordeelden klantvriendelijkheid, prijs, duidelijkheid van de website, juistheid van nota's, voorwaarden van het contract en de klantenservice.

Uitstekende en klantvriendelijke klantenservice

De klantenservice van UnitedConsumers werd door de consument als beste beoordeeld met een 7,3. UnitedConsumers was het snelst met de gemiddelde wachttijd aan de telefoon en ook per e-mail springt het collectief er positief uit: dezelfde dag worden de vragen beantwoord. Directeur Paul van Selms: "Vriendelijke en heldere communicatie naar de klant toe vinden wij erg belangrijk. Onze medewerkers zijn deskundig en weten de vragen van de consument op een snelle en correcte wijzen te beantwoorden".

Daarnaast onderzocht de Consumentenbond de klantenservice door mysteryguests ieder bedrijf 20 keer te laten bellen en 20 keer te e-mailen. Het totaaloordeel van het onderzoek naar de klantenservice bestond uit: kwaliteit van de informatie aan de telefoon en per e-mail, de reactietijd op telefoon en e-mail en de bejegening aan de telefoon.

Energie met korting bij UnitedConsumers

Sinds 2002 biedt UnitedConsumers Energie stroom met korting. Daar kwam in 2004 aardgas bij en vanaf 2008 heeft UnitedConsumers een eigen leveranciersvergunning voor stroom en gas. Sindsdien heeft UnitedConsumers een aantal mooie prijzen in de wacht weten te slepen, want ook vorig jaar is UnitedConsumers Energie door de Consumentenbond als beste getest.

Kies ook voor de beste energieleverancier

Rapportcijfer Energieleveranciers

Energieleverancier Rapportcijfer
UnitedConsumers Energie 7,7
Greenchoice 7,4
Budget Energie 6,6
Energiedirect.nl 6,6
E.ON 6,5
Nederlandse Energiemaatschappij/NLE 6,4
Eneco 6,4
Essent 6,2
Delta 6,1
Nuon 6,0
Oxxio 5,6
Electrabel 5,5