Afschaffen roamingkosten

Als het aan de Europese Commissie en het Europees Parlement had gelegen, waren de roamingkosten al veel eerder afgeschaft. De lidstaten hielden dit echter tegen uit vrees voor grote verliezen van telefoonbedrijven.

Fair Use

Om permanent datagebruik in het buitenland tegen te gaan, wordt er door de Europese Commissie een Fair Use Policy vastgesteld. De hoogte van deze limiet wordt in december 2016 vastgesteld.

De roamingkosten binnen Europa worden in aanloop naar de afschaffing op 30 april 2016 verlaagd. Dit zijn de nieuwe maximale tarieven:

€ 0,02 per SMS
€ 0,05 per megabyte mobiele data
€ 0,05 per minuut voor bellen in het buitenland

De afschaffing zorgt ervoor dat u in heel Europa voor vergelijkbare tarieven als in eigen land gebruik kunt maken van telefoondiensten. U hoeft geen aparte bundel meer af te sluiten en er worden ook geen extra kosten in rekening gebracht. Al uw belminuten, sms'jes en MB's worden uit de bundel van uw mobiele abonnement afgerekend. Bij UnitedConsumers kunt u Sim Only vergelijken en het goedkoopste telefoon abonnement afsluiten. Als u al een telefoon heeft, is een Sim Only anonnement ideaal voor u. U verdient meer.