Stichting "Aan ALS komt een eind!" vraagt met de RainBowRun040 aandacht voor deze levensbedreigende ziekte. Op dit moment is er nog zeer weinig bekend over de oorzaak en behandeling van ALS. Alle opbrengsten van de RainBowRun komen volledig ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Leukste en kleurrijkste 5 kilometer van het jaar

Deelnemers aan de RainBowRun040 lopen een parcours van 5 kilometer door de Eindhovense Genneperparken. Bij elke kilometer worden ze ondergedompeld in alle kleuren van de regenboog. Met dit van oorsprong Hindoeïstisch gebruik wordt de overwinning van het goede gevierd. Burgemeester Rob van Gijzel geeft op zaterdag 21 juni om 15.00 uur het startschot op het parkeerterrein bij hockeyclub EMHC/Oranje Zwart in Eindhoven.

Wat is ALS?

De zenuw- en spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige aandoening van het zenuwstelsel. ALS leidt tot vermindering van spieren en spierkracht en uiteindelijk tot verlamming. Tachtig procent van de mensen overlijdt binnen vijf jaar na de eerste verschijnselen. Jaarlijks krijgen 400 tot 500 Nederlanders de diagnose ALS.

Meer informatie

ALS Centrum Nederland