De ANWB is in 2007 gestart met een collectieve zorgverzekering via VGZ, alle ANWB-leden konden gebruik maken van 10% korting op de VGZ basisverzekering. Het aanbieden van een collectieve regeling bij een zorgverzekeraar behoort echter niet langer tot de kerntaken van de ANWB: mobiliteit, vakantie en vrije tijd.

UnitedConsumers heeft al sinds 2006 ervaring met een collectieve zorgverzekering via VGZ. Alle UnitedConsumers deelnemers kunnen gebruik maken van 10% korting op de VGZ basisverzekering, waarmee de korting gelijk is aan die van de ANWB. Paul van Selms, medeoprichter UnitedConsumers, zegt hierover: "Het aanbieden van collectieve korting op een zorgverzekering past uitstekend bij een consumentencollectief als UnitedConsumers. Nu de ANWB haar zorgcollectief niet meer als kerntaak ziet, verwelkomen wij de deelnemende ANWB-leden met open armen".

ANWB-leden kunnen de korting die zij reeds hebben opgebouwd laten uitkeren via MijnANWB. Vanaf 1 juli 2011 blijft de korting doorlopen, maar dan voortaan bij UnitedConsumers. Bestaande UnitedConsumers ZorgCollectief deelnemers merken verder niets van deze overdracht.

Lees meer over de overgang van ANWB Zorgcollectief naar UnitedConsumers ZorgCollectief op onze informatiepagina ANWB-leden.