Contact
Mijn UnitedConsumers

Onze geschiedenis

Oud-collega's Bas Poell en Paul van Selms zijn de hoge brandstofprijzen in 1999 helemaal beu. Ze betalen f 2,54 voor een liter Euro95, een recordbedrag in die tijd. Ze krijgen het idee om via internet korting op tanken aan te bieden. Met succes, want binnen een jaar zijn al 25 tankstations aangesloten op 'Tanken met korting'. Er worden meer producten toegevoegd aan het kortingsassortiment van UnitedConsumers. Vijftien jaar later profiteren maar liefst 500.000 consumenten van de voordelen van het collectief.


1999
Bas en Paul bedenken 'tanken met korting'. Bij een aantal tankstations in Nederland krijgen consumenten korting op de literprijs.
2000
'UnitedConsumers' wordt opgericht in Eindhoven. Ze gaan aan de slag om het leven goedkoper te maken. De eerste 25 tankstations worden aangesloten op 'Tanken met korting'.
Paul van Selms is te gast bij Vara's KASSA! als expert op het gebied van brandstofprijzen.
2002
UnitedConsumers gaat een samenwerking met Cogas aan voor het product Stroom met korting.
2003
UnitedConsumers start een samenwerking met GoMobile. Vanaf nu worden ook mobiele telefoons en abonnementen aangeboden.
2004
De overheid geeft ook de gasmarkt vrij. UnitedConsumers biedt aardgas met korting aan.
2005
Voor een protest tegen de hoge brandstofprijzen (€ 1,45 voor een liter benzine) verzamelt UnitedConsumers 210.000 stemmen. Deze worden overhandigd aan de Tweede Kamer. Minister Zalm besluit om de brandstofaccijnzen bij de jaarwisseling voor het eerst sinds lange tijd te bevriezen.
2006
Het nieuwe zorgstelsel wordt ingevoerd. UnitedConsumers biedt in samenwerking met VGZ een zorgverzekering met korting aan.
Lancering UnitedConsumers Autoverzekeringen.
2008
UnitedConsumers Energie krijgt een eigen leveranciersvergunning.
2009
We lanceren onze nieuwe website: moderner en gebruiksvriendelijker!
2010
UnitedConsumers bestaat 10 jaar! Alle energieklanten worden gratis overgezet op groene stroom. Het 600e tankstation wordt aangesloten op het netwerk van UnitedConsumers. Op ons twitter account @tankprijzen publiceren we iedere dag de actuele brandstofprijzen voor diesel, benzine en LPG.
UnitedConsumers Energie krijgt een 7,9 voor haar service van Vereniging Eigen Huis.
2011
Op 27 september 2011 verwelkomen we de 500.000e deelnemer!
2012
Vanaf nu is UnitedConsumers ook te vinden op Facebook.
Vereniging Eigen Huis geeft onze klantenservice een gemiddeld rapportcijfer van 8,2!
2013
In samenwerking met de ANWB geeft UnitedConsumers extra tankkorting bij verschillende tankstations in Nederland. We hebben 100.000 likes op onze Facebook pagina!
UnitedConsumers Energie behaalt voor de tweede keer de GfK Energy Award. Vereniging Eigen Huis beoordeelt onze klantenservice met een 8,1.
Voor de laatste aanbiedingen en interessante acties is UnitedConsumers ook op Google+ te vinden.
UnitedConsumers GSM opent een nieuwe webshop.
In november gaat onze zorgvergelijker live. Alle zorgverzekeringen zijn te vergelijken op prijs, klantbeoordeling, vrije zorgkeuze en overstapservice.
2014
Opnieuw prijzen voor UnitedConsumers Energie: we winnen de Preferenso Service Award, de GfK Energy Award en komen als beste uit de test van de Consumentenbond.
2015
In 2015 haalt UnitedConsumers voor energie maar liefst 3 prijzen binnen. Het gaat zo goed dat we het huidige pand ontgroeien. Na 15 jaar is het daarom tijd voor een verhuizing. We willen onze klanten nog beter van dienst zijn en verlengen onze openingstijden. Vanaf nu zijn we ook in de avonduren bereikbaar. Er is een nieuwe samenwerking gestart met ANWB ledenvoordeel. Daarnaast kunnen vanaf dit jaar Sim Onlys en smartphones op onze website vergeleken worden.
2016
UnitedConsumers wordt in een nieuw jasje gestoken. Een nieuwe branding met een verbeterde website. Met onze Facebookactie voor de Hartstichting halen we €5.627,50 op.
2017
UnitedConsumers wint met klantenservice de Opiness service award en 1e prijs klanttevredenheid Vereniging Eigen Huis. Met ons product zorgverzekering passeren we de 250.000 verzekerden.
April start van onze nieuwe tankpropositie, dit keer zonder ANWB.
Juni start nieuwe propositie voor energie: Altijd wind mee!