Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers weer sponsor RainBowRun, strijd tegen ALS

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 20 juni 2015

Het is weer zover! Dit weekend staat weer in het teken van ALS. Om meer aandacht te vragen voor deze ernstige zenuw- en spierziekte, wordt in Eindhoven de tweede RainbowRun georganiseerd. In 2014 was de RainBowRun met zo'n 5000 deelnemers een groot succes. Ook is UnitedConsumers weer aanwezig. Naast een eigen team zijn wij ook weer sponsor van dit geweldige evenement.

Er is nog steeds veel te weinig bekend over deze levensbedreigende spierziekte. Met de RainBowRun040 willen we met z'n allen de aandacht vestigen op ALS. Er moet meer budget komen voor onderzoek voor een effectieve behandeling van ALS. Alle opbrengsten van de RainBowRun worden geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Wat houdt de RainBowRun in?

Ook dit jaar is een 5 kilometer lang parcours uitgezet die afgelegd wordt door de deelnemers. Dit zal plaatsvinden bij de Genneperparken. Iedere kilometer zullen de deelnemers oog in oog komen te staan met een regenboog aan kleuren. Geld inzamelen voor ALS draait op deze dag ook om plezier en samen zijn. Dit kleurenfestijn is gebaseerd op het heilige lentefeest Holi dat vooral wordt gevierd in Nepal en India.

Wat is ALS?

De zenuw- en spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige aandoening van het zenuwstelsel. ALS leidt tot vermindering van spieren en spierkracht en uiteindelijk tot verlamming. Tachtig procent van de mensen overlijdt binnen vijf jaar na de eerste verschijnselen. Jaarlijks krijgen 400 tot 500 Nederlanders de diagnose ALS.

Meer informatie

ALS Centrum Nederland