Contact
Mijn UnitedConsumers

Focus op duurzaamheid bij FSC en UnitedConsumers

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 1 november 2016

Gisteren heeft UnitedConsumers het partnerschap met FSC Nederland ondertekend. UnitedConsumers werkt samen met FSC Nederland aan het verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Als consumentencollectief kunnen wij ons steentje bijdragen aan het vergroten van de bekendheid van duurzaam bosbeheer.

Het zorgen voor de consument nu en later is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Onze focus samen met FSC is het geven van meer bekendheid aan het belang van duurzaam bosbeheer. Wij kunnen ontbossing tegengaan door samen te kiezen voor duurzaam hout en papier. Zo blijven hout en papier niet alleen nu, maar ook in de toekomst vanzelfsprekende producten.

UnitedConsumers vindt dat duurzame stappen gezien mogen worden. Niet alleen intern, maar ook zeker extern. Samen met de consument bijdragen aan een duurzame toekomst, dat is wat we willen bereiken. Als energieleverancier leveren wij daarom standaard groene stroom. Bovendien proberen wij onnodig papierverbruik te voorkomen, door onze diensten grotendeels via het internet en de telefoon aan te bieden. Wanneer er wel papier gebruikt wordt, maakt UnitedConsumers zoveel mogelijk gebruik van FSC-gecertificeerd papier.

In 1993 is FSC opgericht om het verantwoord beheer van bossen te ondersteunen. Momenteel is FSC wereldwijd in 53 landen vertegenwoordigd. Dat is veel, maar nog lang niet genoeg. Per minuut verdwijnen er namelijk 36 voetbalvelden aan bos. Deze ontbossing zorgt per jaar voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt ook een grote rol in de klimaatverandering. Dit kunnen wij samen tegengaan. Wanneer u namelijk kiest voor FSC-producten geeft u bosbeheerders een goede reden om hun bos via FSC-principes te beheren. Zo zorgen wij samen dat de bossen wereldwijd behouden blijven. Zo doen we dat.