Contact
Mijn UnitedConsumers

Storm op komst: ga voorzichtig op weg

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 23 februari 2017

Volgens de verwachtingen van het KNMI trekt er donderdagmiddag een storm met zware windstoten over het land. Voor het hele land is een weerswaarschuwing afgegeven en weggebruikers worden gewaarschuwd voor gevaarlijke rijomstandigheden door de zware windstoten. De verwachting is dat de storm tijdens de spits op zijn hoogtepunt is, wat kan leiden tot flinke vertragingen in het hele land.

Woensdag gaf het KNMI nog code geel af voor het hele land, donderdagochtend is dit aangepast naar code oranje voor Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant vanwege zeer zware windstoten. In deze provincies is kans op gevaarlijk en extreem weer, waarbij de impact groot is en er kans is op schade en veel overlast. Vanaf de namiddag is er kans op windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur.

Oppassen geblazen Het beste advies is uiteraard om thuis te blijven. Moet u toch echt de weg op vandaag? Wees voorzichtig en pas uw rijgedrag aan. De verraderlijke windstoten samen met regen zorgen ervoor dat u extra aandachtig moet zijn tijdens het rijden. U kunt schade niet altijd voorkomen, maar met deze tips kunt u wel de kans verkleinen:

  1. Beide handen aan het stuur houden. Harde wind kan uw auto zijwaarts laten verschuiven. Dit geldt voor alle type auto’s. Bij zware windstoten is het af te raden om met een aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan.
  2. Kies een route waar niet te veel bomen langs de weg staan. U verkleint hierdoor de kans dat er een afgebroken tak of nog erger een boom op uw auto belandt.
  3. Let op andere weggebruikers. Fietsers en motorrijders raken nog makkelijker uit balans door de wind en kunnen hierdoor plotseling van richting veranderen.
  4. Houdt meer afstand en pas uw snelheid aan. Wanneer u rustiger rijdt, heeft u meer tijd om te reageren op situaties. Door een lagere snelheid kunt u uw auto beter onder controle houden. Wees extra voorzichtig op bruggen en open vlaktes, waar de windstoten extra hard kunnen aankomen.
  5. Doe uw portier voorzichtig open. Door de stevige wind kan het portier uit uw handen glippen. Houd het portier bij het uitstappen stevig vast. Zeker wanneer er een auto naast u geparkeerd staat, kunt u hiermee schade voorkomen.
  6. Parkeer niet onder bomen. Door de hevige windstoten kunnen bomen omwaaien en takken afbreken. Dit kan voor heel wat schade aan uw auto zorgen. Probeer als het kan uw auto overdekt te parkeren in een garage of onder een carport.

Toch schade?

Autoschade door extreem weer is soms niet te voorkomen. Toch wordt schade door natuurgeweld lang niet altijd vergoed. Wanneer u WA verzekerd bent is schade aan uw auto veroorzaakt door storm of hagel niet verzekerd. WA + beperkt casco en WA + volledig casco (all risk) dekken wel de schade door extreem weer. Check altijd de polisvoorwaarden van uw autoverzekering, hier staat precies in wanneer er wel of geen dekking is.

Bij UnitedConsumers krijgt u in februari maar liefst 15% korting op alle autoverzekeringen. Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Vergelijk eenvoudig onze autoverzekeringen en kies de verzekering die bij uw auto past. Zo gaat u goed verzekerd de weg op. Goed voor elkaar.