Contact
Mijn UnitedConsumers

In actie voor Giro555

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 24 maart 2017

Het zal u vast niet ontgaan zijn: in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen heerst op dit moment een ernstige hongersnood. Ruim 20 miljoen mensen lijden hier honger. De hongersnood wordt veroorzaakt door de combinatie van geweld, armoede en extreme droogte. En juist kinderen, zieken en de allerarmsten lopen hierdoor direct gevaar.

Bij dit soort uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. UnitedConsumers steunt de actie van Giro555. Naast een donatie willen wij graag zo veel mogelijk mensen attenderen dat deze ramp nu plaatsvindt. Samen kunnen wij namelijk het verschil maken en miljoenen mensen redden van de hongerdood door nu noodhulp te bieden.

Voor goede hulp is echter geld nodig en aan geld is op dit moment een groot tekort. Giro555 vraagt daarom heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers.

Er is al ruim 17,5 miljoen euro opgehaald, maar er is veel en veel meer geld nodig. Daarom organiseren de samenwerkende hulporganisaties op woensdag 29 maart een grote Nationale Actiedag. Radio en tv zullen deze actiedag ook ondersteunen. Draag uw steentje bij aan het voorkomen van een ramp die duizenden mensen het leven gaat kosten. Want samen redden we meer levens. Helpt u ook mee?

 

banner Giro555
                                    
                                       Geef aan Giro555

Wat doet Giro555?

De samenwerkende hulporganisaties helpen mensen in de rampgebieden met eten, bijvoeding voor kinderen en medicijnen. Maar ook met contant geld, water, zeep en noodtoiletten.
De cijfers van de ramp:

  • 20 miljoen mensen hebben honger
  • 1.5 miljoen kinderen zijn ondervoed
  • 100 duizend mensen hebben geen eten
  • 11 hulporganisaties schieten te hulp

Wat kunnen de samenwerkende hulporganisaties doen met uw bijdrage:
Voor € 35,-:  pindapasta behandeling
Voor € 70,-:  medicijnen en eten ondervoed kind
Voor € 100,- : 2 maanden eten voor 1 gezin
Voor € 1.200,- : een watertank voor 220 mensen