Contact
Mijn UnitedConsumers

Brandstofprijzen in Belgie

De benzineprijs en LPG-prijs liggen in België over het algemeen een stuk lager dan in Nederland. Voor mensen die dicht bij de Belgische grens wonen is het daarom erg aantrekkelijk om een paar kilometer verder te rijden en goedkoop te tanken in België. De dieselprijzen liggen niet of nauwelijks lager dan in Nederland.

Tanken in België

Sommige brandstoffen worden in België onder een andere naam verkocht dan in Nederland. Zo worden Euro95 en Superplus 98 verkocht onder de namen Eurosuper 95 en Superplus. Diesel is verkrijgbaar onder de naam diesel of gazole. LPG is redelijk verkrijgbaar en wordt vaak verkocht onder de naam glp. Bekijk de actuele brandstofprijzen in Europa.

Verplicht in de auto

In België moet u een aantal dingen verplicht bij u hebben in de auto om uw veiligheid en die van anderen te beschermen. U moet altijd een gevarendriehoek bij u hebben en in geval van pech of een ongeval moet de bestuurder verplicht een veiligheidsvest aan.

Winterbanden zijn niet verplicht in België, maar worden wel aangeraden. Sneeuwkettingen zijn alleen toegestaan als wegen bedekt zijn met sneeuw of ijs.

Goedkoop tanken in Nederland

Met uw UnitedConsumers, in het kort UC, tankkaart kunt u ook in Nederland goedkoop tanken. U krijgt vanuit UC bij ruim 600 tankstations altijd korting per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.

Vraag uw tankkaart aan

Brandstofprijzen in

Italië
Spanje
Frankrijk
Duitsland
Oostenrijk
Luxemburg
Zwitserland

Alles over tanken en brandstof

Terug naar boven