Contact
Mijn UnitedConsumers

Brandstofprijzen in Duitsland

In Duitsland kunt u over het algemeen goedkoper tanken dan in Nederland. U betaalt er minder voor benzine en LPG. De dieselprijzen verschillen niet heel veel met die van Nederland, maar regelmatig ligt de prijs in Duitsland iets lager. Kijk voor de actuele brandstofprijzen op brandstofprijzen in Europa.

Benzine tanken in Duitsland

Ondanks dat Duitsland in 2011 is overgestapt op E10, benzine met 10% bio-ethanol, is Euro95 ook nog verkrijgbaar. Deze benzine wordt verkocht onder de naam ‘Super Bleifrei’. Als uw auto niet geschikt is voor E10 en er geen Super Bleifrei verkrijgbaar is kunt u het beste Superplus98 tanken. Dit is verkrijgbaar onder de naam ‘Super Plus Bleifrei’.

LPG tanken in Duitsland

LPG is in Duitsland bij ongeveer 6.000 tankstations verkrijgbaar. Meestal staat het aangegeven als ‘Autogas’ of ‘Flüssiggas’. U heeft in Duitsland net als in Nederland een Europa-Nippel schroefsluiting nodig om LPG te tanken. Heeft u een bajonetsluiting, dan gebruikt u een verloopnippel.

Verplicht in de auto

In Duitsland moet u een aantal dingen altijd bij u hebben in de auto. Zo is het verplicht om een verbanddoos in uw auto te hebben liggen. Ook reflecterende veiligheidshesjes en een gevarendriehoek zijn verplicht.

In winterse omstandigheden moet u in Duitsland winterbanden of vierseizoenenbanden onder uw auto hebben liggen. Bij vrieskou is antivries in uw ruitenwisservloeistof verplicht.

Goedkoop tanken in Nederland

Met uw UnitedConsumers, in het kort UC, tankkaart kunt u ook in Nederland goedkoop tanken. U krijgt via UC bij ruim 600 tankstations altijd korting per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.

Vraag uw tankkaart aan

Brandstofprijzen in

Italië
België
Spanje
Frankrijk
Oostenrijk
Luxemburg
Zwitserland

Alles over tanken en brandstof

Terug naar boven