Contact
Mijn UnitedConsumers

Brandstofprijzen in Frankrijk

Benzine en diesel zijn in Frankrijk over het algemeen goedkoper dan in Nederland. LPG is meestal iets duurder. Wanneer u via Luxemburg naar Frankrijk rijdt, kunt u het beste in Luxemburg tanken. De brandstofprijzen liggen daar namelijk lager dan in Frankrijk.

Diesel wordt in Frankrijk onder de naam Gazole verkocht en LPG onder de naam glp. Lees meer over brandstofprijzen in Europa.

Benzine tanken in Frankrijk

Let in Frankrijk goed op als u Euro95 wil tanken. De Franse versie van deze brandstof heet ‘SP95-E10’ of ‘Sans plomb 95’. De samenstelling van deze benzine is anders dan in Nederland. Het bevat namelijk 10% bio-ethanol. Niet iedere auto is geschikt voor deze brandstof.

Wanneer uw auto niet geschikt is voor bio-ethanol of u niet zeker weet of uw auto op deze brandstof kan rijden, raden wij u aan om ‘Super sans plomb 98’ te tanken. Deze brandstof is iets duurder, maar kan zonder problemen in auto’s gebruikt worden die normaal gesproken op Euro95 rijden.

Verplicht in de auto

In Frankrijk moet u altijd een gevarendriehoek en een reflectievest bij u hebben. Sinds 2012 is het ook verplicht om een ongebruikte alcoholtester in uw auto te hebben liggen. Het maximaal toegestane alcoholpromillage in Frankrijk is 0,5 promille.

Goedkoop tanken in Nederland

Met uw UnitedConsumers, in het kort UC, tankkaart kunt u ook in Nederland goedkoop tanken. U krijgt vanuit UC bij ruim 600 tankstations altijd korting per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.

Vraag uw tankkaart aan

Brandstofprijzen in

Italië
België
Spanje
Duitsland
Oostenrijk
Luxemburg
Zwitserland

Alles over tanken en brandstof

Terug naar boven