Contact
Mijn UnitedConsumers

Brandstofprijzen in Italië

De brandstofprijzen in Italië liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland. Euro95 en lpg zijn meestal goedkoper dan in Nederland, maar diesel is vaak flink duurder. Gaat u met de auto op vakantie of bent u veel in het buitenland? Lees meer over brandstofprijzen in Europa en kijk waar u goedkoop kunt tanken.

Euro95 is onder verschillende namen verkrijgbaar: benzina senza piombo, benzina verde of SP. Diesel wordt gasolio, diesel of carburante diesel genoemd. LPG heet in Italië gpl of gasauto.

Verplicht in de auto in Italië

In Italië moet u altijd veiligheidsvesten en een gevarendriehoek in uw auto hebben liggen. Bij pech of een ongeval op de snelweg plaatst u de gevarendriehoek honderd meter achter uw auto. Op alle andere wegen plaatst u de driehoek vijftig meter achter uw voertuig. Bovendien moeten zowel de bestuurder als de passagiers een reflectievest dragen in het geval van een ongeval of pech.

In de periode van 1 november tot 15 april zijn winterbanden verplicht in heel Italië. Als u sneeuwkettingen in de auto heeft liggen voldoet u ook aan de regels. De maximum snelheid bij het gebruik van sneeuwkettingen is 50 kilometer per uur.

Goedkoop tanken in Nederland

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u ook in Nederland goedkoop tanken. U krijgt bij ruim 600 tankstations altijd korting per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.

Vraag uw tankkaart aan

Brandstofprijzen in

België
Spanje
Frankrijk
Duitsland
Oostenrijk
Luxemburg
Zwitserland

Alles over tanken en brandstof

Terug naar boven