Contact
Mijn UnitedConsumers

Brandstofprijzen in Oostenrijk

Net als in veel andere Europese landen liggen in Oostenrijk de brandstofprijzen van benzine, diesel en LPG over het algemeen lager dan in Nederland. De grootste verschillen vindt u in de prijs van Euro95 en Superplus 98. Deze zijn ongeveer 20% goedkoper dan in Nederland.

Tankstations in Oostenrijk mogen slechts één keer per dag hun prijzen verhogen, om 12.00 uur. Prijsverlagingen zijn de hele dag door toegestaan. U kunt daarom  ’s ochtends over het algemeen goedkoper tanken dan ’s middags of ’s avonds.

Tanken in Oostenrijk

Euro95 wordt in Oostenrijk verkocht onder de naam ‘Super’ of ‘Bleifrei’. Superplus 98 wordt ‘Super Plus’ genoemd. Diesel en lpg hebben geen andere naam in Oostenrijk. LPG is slechts beperkt verkrijgbaar. Om lpg te tanken in Oostenrijk heeft u een zogenaamde ‘Italië-nippel’ nodig. Goedkoop tanken in Oostenrijk? UnitedConsumers zet de brandstofprijzen in Europa voor u op een rij.

Verplicht in de auto

In Oostenrijk moet u altijd een verbanddoos, een gevarendriehoek en veiligheidshesjes in uw auto hebben liggen. In geval van pech of ongeval plaatst u de gevarendriehoek op voldoende afstand achter uw auto, ook als uw waarschuwingslichten zijn ingeschakeld. Alleen de bestuurder is verplicht om een reflecterend veiligheidshesje te dragen in geval van pech of ongeval, maar ook de passagiers worden aangeraden om een hesje te dragen.

Goedkoop tanken in Nederland

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u ook in Nederland goedkoop tanken. U krijgt bij ruim 600 tankstations altijd korting per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.

Vraag uw tankkaart aan

Brandstofprijzen in

Italië
België
Spanje
Frankrijk
Duitsland
Luxemburg
Zwitserland

Alles over tanken en brandstof

Terug naar boven