Contact
Mijn UnitedConsumers

Brandstofprijzen in Spanje

In Spanje liggen de brandstofprijzen over het algemeen lager dan in Nederland. Euro95 en Superplus 98 zijn ongeveer 20% goedkoper. Het verschil tussen de dieselprijzen is over het algemeen wat kleiner, maar ook deze prijzen liggen lager dan in Nederland. LPG is in Spanje meestal iets duurder dan bij ons.

Gaat u met de auto op vakantie naar Spanje? Kijk dan ook eens naar de brandstofprijzen in Europa waar u voordelig kunt tanken.

Heeft u al een tankkaart?

Tanken in Spanje

U kunt zich in Spanje gemakkelijk vergissen bij het tanken. De namen van benzine en diesel lijken namelijk erg op elkaar. Gasolina sin plomo is ongelode benzine, diesel wordt gasóleo genoemd. U herkent diesel bij de pomp aan de zwarte slang, net als in Nederland. LPG heet in Spanje GPL of Gasauto.

Verplicht in de auto

In Spanje moet u altijd een reservewiel of een banden reparatieset in uw auto hebben liggen. Het wordt aangeraden om twee gevarendriehoeken mee te nemen. Auto’s met een Spaans kenteken zijn dat namelijk verplicht. Voor auto’s uit het buitenland is één voldoende. Toch wordt aangeraden om twee van deze driehoeken bij u te hebben om discussie met lokale politie te voorkomen. In geval van pech of ongeluk moeten de bestuurder en passagiers een reflecterend veiligheidsvestje aan.

Goedkoop tanken in Nederland

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u ook in Nederland goedkoop tanken. U krijgt bij ruim 600 tankstations altijd korting per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.

Brandstofprijzen in

Italië
België
Frankrijk
Duitsland
Oostenrijk
Luxemburg
Zwitserland

Alles over tanken en brandstof

Terug naar boven