Contact
Mijn UnitedConsumers

Bespaartips en advies Tanken

Het leven is al duur genoeg. Ook de brandstofprijzen liegen er niet om. Wij hebben voor u een aantal tips verzameld om te besparen op brandstof.

Met een zuinige auto bespaart u op brandstofkosten. Maar ook met uw huidige auto kunt u besparen. Bijvoorbeeld door uw rijstijl aan te passen en uw auto goed te onderhouden. Bekijk onze pagina zuinig rijden voor meer handige tips.

Met de UnitedConsumers tankkaart krijgt u altijd korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. U tankt bij ruim 600 tankstations in Nederland met korting. Per jaar kan uw voordeel oplopen tot € 50,00.

Aanmelden tankkaart

Gaat u op vakantie? In de zomer moet u aan andere zaken denken dan in de winter. Daarom hebben wij voor u handige zomervakantietips en tips voor de wintersport verzameld. U kunt ook veel geld besparen door uw tankstops te plannen in landen waar de brandstofprijzen laag zijn. Bekijk hier de brandstofprijzen in Europa.

Door uw auto goed te onderhouden bespaart u niet alleen op reparatiekosten, maar ook op brandstof. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de banden altijd voldoende spanning hebben of laat ze vullen met stikstof. Lees meer onderhoudstips voor uw auto.

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Overweeg dan een zuinige auto, met bijvoorbeeld een start-stop systeem. Het type brandstof waar uw nieuwe auto op rijdt, is uiteraard ook van invloed op de kosten. Legt u veel kilometers af, dan is een dieselauto meestal voordeliger, maar tegenwoordig kunt u ook kiezen voor een hybride of elektrische auto.

U heeft aan de pomp vaak de keus uit verschillende soorten benzine en diesel. Zo zijn er premium benzine en -diesel en diverse biobrandstoffen. Welke brandstof is de juiste? Premium brandstoffen zouden beter zijn voor de motor van uw auto, maar de prijs ligt vaak wat hoger. Biobrandstof zoals Blue One 95 en biodiesel is juist wat goedkoper dan gewone brandstof en bovendien beter voor het milieu.