TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Geneesmiddelen in de zorgverzekering

Geschat wordt dat we per persoon gemiddeld zo’n € 400,- per jaar uitgeven aan medicijnen. Natuurlijk besteedt de één niet meer dan een euro voor een paar aspirientjes, terwijl de ander dagelijks dure medicijnen voor een bijzondere aandoening moet injecteren. In dat laatste geval is het fijn als u een goedkope zorgverzekering heeft die (een deel van) de zorgkosten opvangt. Gebruikt u medicijnen? Dan kan het verstandig zijn om zorgverzekeringen te vergelijken op de vergoeding van medicijnen.

Medicijnen in de basis zorgverzekering

De meeste geneesmiddelen die uw huisarts of specialist u voorschrijft worden vergoed uit de basisverzekering. Soms geldt een eigen bijdrage die u moet betalen, en medicijnen tellen vrijwel altijd mee voor uw eigen risico.

Geneesmiddelen Vergoedings Systeem

Alleen medicijnen die geregistreerd staan in het GVS (Geneesmiddelen Vergoedings Systeem) kunnen vergoed worden uit de basisverzekering. Dit is een centraal systeem waarin de overheid vastlegt welke medicijnen in het basispakket zitten. Als een medicijn niet in het GVS zit wordt het ook niet snel voorgeschreven. Dit gebeurt alleen in bijzondere gevallen, en dan altijd alleen na uitvoerig overleg met de patiënt.

Voorkeursbeleid geneesmiddelen

De meeste zorgverzekeraars hanteren een voorkeursbeleid voor geneesmiddelen. Dit houdt in dat van een type geneesmiddel alleen de goedkoopste variant vergoed wordt. Uw apotheker kijkt dit standaard voor u na.

Zorgverzekering met korting

Geneesmiddelen in de aanvullende verzekering

Wilt u verzekerd zijn voor medicijnkosten die niet vergoed worden uit de basisverzekering? Of wilt u de eigen bijdrage voor geneesmiddelen laten meeverzekeren zodat u die niet hoeft te betalen? Dan kunt u een aanvullende zorgverzekering zoeken die hieraan voldoet.

Door verschillende aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken ontdekt u al snel welke pakketten het beste bij u passen. Houd er rekening mee dat een pakket altijd meer zorg verzekerd. Heeft u dit allemaal nodig? Teveel verzekeren is zonde van uw premie.

Ook in aanvullende verzekeringen

Tandarts
Anticonceptie
Fysiotherapie
Psychologische hulp
Huisarts en ziekenhuis
Brillen en contactlenzen
Alternatieve geneeswijzen
Zwangerschap en bevalling
Medische hulp in het buitenland

> Alles over zorgverzekeringen

Al uw voordelen

  • Bespaar 10% op uw premie
  • Betrouwbare verzekeraar
  • Gratis overstapservice
  • Kies zelf uw huisarts
  • 14 dagen bedenktijd