Service apotheek

Wat is Service Apotheek?

Er zijn in Nederland ongeveer 1900 apotheken. Daarvan mogen zich ruim 400 Service Apotheek noemen. Dat zijn onafhankelijke apotheken, waar de apotheker zelf eigenaar is. De Service Apotheken werken intensief met elkaar samen om u de beste service en zorg te kunnen bieden.

De zorgverzekering van VGZ
UnitedConsumers werkt samen met VGZ. Dankzij deze zorgverzekeraar kunnen wij onze deelnemers een goede verzekering aanbieden tegen een betaalbare premie. Zo krijgt u korting op de zorgverzekering én ontvangt u kwalitatieve zorg. U verdient meer.

Online medicijnen bestellen

Service Apotheek maakt het mogelijk om ook online uw geneesmiddelen te bestellen. Via de aangesloten apotheken kunt u:

  • Online herhaalrecepten bestellen
  • Uw persoonlijke geneesmiddelendossier inzien
  • Keuze om artikelen af te halen of thuis te laten bezorgen
  • Een alarm instellen zodat u een signaal krijgt wanneer u weer medicatie moet bestellen.

Hoe werkt het?

Zoek een aangesloten apotheek bij u in de buurt. Vervolgens kunt u zich aanmelden voor Mijn Apotheek online. Om online herhaalmedicatie te kunnen aanvragen, gaat u eenmalig langs de apotheek met uw identiteitsbewijs. Een apotheekmedewerker geeft u dan toegang tot de online herhaalservice. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat alleen u uw medicatiegegevens kan inzien.

Bestelde herhaalmedicatie kunt u thuis laten bezorgen of afhalen bij een van de aangesloten apotheken. U heeft ook geen omkijken naar uw declaraties, deze dient uw eigen apotheek voor u in bij VGZ.