Mijn kind wordt binnenkort 18 jaar

Vanaf 18 jaar is iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf de eerstvolgende maand na de achttiende verjaardag is uw kind premieplichtig en moet hij of zij zelf een zorgverzekering hebben. 

Mijn kind wordt 18, wat verandert er?

Tot de 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd met één van de ouders. Daarna moeten zij zelf een verzekering afsluiten. Dat kan op een eigen polis, maar uw kind kan ook bij u op de polis blijven staan. Heeft u al een zorgverzekering via UnitedConsumers, dan kunt u eenvoudig een nieuwe verzekering voor uw kind afsluiten of uw polis wijzigen.

Wilt u een zorgverzekering afsluiten voor uw kind, neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat voor u klaar! U kunt ook uw telefoonnummer achterlaten, dan bellen wij u gratis terug.

Zorgverzekering met korting
De premie voor een zorgverzekering kan een flinke hap uit het budget van een 18-jarige nemen, maar u wilt natuurlijk wel dat uw kind goed verzekerd is. Bij UnitedConsumers gaat goed en goedkoop gewoon samen. Wij bieden u namelijk 10% korting op de zorgverzekering van VGZ. Zo is uw kind uitstekend verzekerd voor een aantrekkelijke premie.

Bewuzt
Niet veel zorg nodig en nog goedkoper uit zijn? Kies dan voor een Bewuzt zorgverzekering. Vanaf € 105,95 per maand bent u al verzekerd. Ook wanneer u fysiotherapie, alternatieve zorg of tandzorg nodig heeft bent u bij Bewuzt voor een lage prijs aanvullend verzekerd.

Zorgtoeslag aanvragen

Tip: vergeet niet om zorgtoeslag aan te vragen. Dit kan oplopen tot € 99,00 per maand! Maak een proefberekening via de website van de belastingdienst.

De voordelen van een zorgverzekering via UnitedConsumers

Met een zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief profiteert u niet alleen van ruime vergoedingen, maar ook van de uitstekende service van UnitedConsumers.

  • De beste zorgverzekering: u bent uitstekend verzekerd bij VGZ of Bewuzt.
  • De laagste maandelijkse premie: 10% korting op uw VGZ zorgverzekering.
  • Grootste keuze in zorg: kies zelf uw arts en ziekenhuis.
  • De beste service: ruime vergoedingen en bemiddeling.
  • Geen gedoe: aanmelden is gratis, start met besparen!

Meer informatie over zorgverzekeringen

Basisverzekering
Eigen risico
Zorgtoeslag 18 jaar