Zorgkosten declareren

Een zorgnota declareren. Misschien heeft u het nog nooit gedaan. In veel gevallen ziet u de rekening niet eens van zorg die u heeft gebruikt. Die gaat rechtstreeks naar de verzekeraar en wordt vanuit daar verder verwerkt.

In sommige gevallen is declareren wel nodig. Bijvoorbeeld als u een naturapolis heeft en voor behandeling naar een zorgverlener bent geweest die geen contract heeft met uw zorgverzekeraar. Of als u op eigen kosten met een taxi naar het ziekenhuis moest.

Wilt u ook een zorgverzekering met korting? Sluit u aan bij het ZorgCollectief van UnitedConsumers en ontvang ook een goedkope zorgverzekering in 2019. Goed voor elkaar.

Tips over zorgkosten declareren
Verzekeraars maken declareren zo gemakkelijk mogelijk. Om u nog wat op weg te helpen hebben we voor u een aantal snelle tips en adviezen verzameld.

Wacht niet te lang met declareren

Van uitstel komt afstel. Stuur uw declaratie zo snel mogelijk. U heeft weliswaar twee jaar de tijd om een nota te declareren maar hoe eerder u de nota instuurt, hoe sneller het geld natuurlijk op uw rekening staat!

Declareer via internet

In de meeste gevallen biedt uw verzekeraar de mogelijkheid om te declareren via internet. Verzekerden die hun zorgkosten online declareren ontvangen hun geld vaak sneller. Kijk wel na of de scans die u van facturen of bonnetjes maakt goed leesbaar zijn.

Declareren via post

Als u declareert per post, stuur dan de originele factuur naar uw verzekeraar. Houd een kopie van de factuur voor uw eigen administratie (of voor als het origineel in de post verdwijnt). Gebruik geen nietjes of plakband. De medewerker die uw brief opent moet alle documenten inscannen. Nietjes zitten daarbij alleen maar in de weg.

Uw zorgkosten declareren bij VGZ

Heeft u een UnitedConsumers zorgverzekering? Dan declareert u het makkelijkst online bij VGZ. U kunt ook uw zorgkosten declareren per post.