Zorgverzekering 2018: belangrijkste wijzigingen

De meeste wijzigingen voor uw zorgverzekering in 2018 zijn bekend. We zetten de belangrijkste wijzigingen graag voor u op een rij. Dat is wat we doen.

 

Belangrijke data

  • 12 november: bekendmaking premies en voorwaarden
  • 31 december: laatste dag om over te stappen
  • 31 januari: uiterste dag om uw verzekeringspakket te wijzigen

Komend jaar

De overheid verwacht dat de premie van de zorgverzekering met € 6,- per maand zal stijgen. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, is nog even afwachten. De zorgverzekeraars bepalen namelijk zelf de premie. Uiterlijk 12 november maakt VGZ haar premie bekend. Natuurlijk ontvangt u ook volgend jaar weer korting van UnitedConsumers - in het kort UC

Uitbreiding basisverzekering in 2018

Het basispakket wordt volgend jaar verder uitgebreid. Er zullen geen behandelingen uit de basisverzekering verdwijnen. Wel worden er een tweetal aan toegevoegd:

  • Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf behandelingen met oefentherapie vergoed.
  • Oncologiepatïenten die immuuntherapie ondergaan krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Eigen risico

Het eigen risico blijft in 2018 hetzelfde. In de eerste instantie werd gemeld dat het eigen risico € 400,- zou worden, maar later werd naar buiten gebracht dat het in 2018 € 385,- blijft.

Zorgtoeslag

Omdat de overheid verwacht dat de premies gaan stijgen, stijgt ook de zorgtoeslag. De zorgtoeslag zal met €131,- worden verhoogd in 2018, dat betekent dat u per maand € 11,- meer krijgt. Heeft u een toeslagpartner? Dan krijgt u € 16,- meer .